Szegeden 2019. augusztus 9. 11:44

Tóth Péter szerint Nemesi Pál bort iszik, és vizet prédikál

A Jobbik közérdekű adatigényléssel szeretné tisztázni, vajon befolyásolhatják-e az őszi önkormányzati választások eredményét a Szegeden dolgozó külföldi vendégmunkások – jelentette be Tóth Péter, a párt helyi elnöke a Fidesz városi irodája előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Nemesi Pál fotójával illusztrált plakátokat helyezett el Tóth Péter a Viktor Hugo utcai Fidesz székház ablakain. Az üzenet egyértelmű, hiszen a kormánypárt támogatását élvező milliárdos építési vállalkozó a polgármesteri székért folytatott kampányában kétszer is elismerte, hogy a Fidesz bevándorlásellenes kommunikációja ellenére cége külföldi vendégmunkásokat foglalkoztat.

A KSH adatai szerint drasztikusan megnőtt a hazánkban dolgozó vendégmunkások létszáma az utóbbi évben.

Főleg a szerb, román és ukrán munkáskezekre volt igény, de jöttek mongolok, indiaiak és vietnámiak is szép számmal.

Tóth Péter szeretné megtudni a Csongrád Megyei Kormányhivataltól, hogy a megyébe, illetve Szegedre mennyien érkeztek a határokon túlról vendégmunkások, ugyanis a hivatalosan benyújtott adatigénylésre szeged.hu sem kapott eddig választ.

Tóth Péter ezért közérdekű adatigényléssel fordul a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz (BAH), illetve a megyei kormányhivatalhoz, hogy megtudja, mennyien érkeztek külföldről munkavállalási szándékkal ide. A dolognak különös aktualitást ad, hogy az önkormányzati választásokon szavazhatnak azok a külföldi állampolgárok is, akik tartózkodási engedéllyel rendelkeznek, illetve, ha regisztrálnak a területileg illetékes választási irodánál.

A jobbikos politikus szerint a szegedi választások tisztaságát fenyegeti az a tény, hogy a vendégmunkások is befolyásolhatják a helyhatósági voksolás végeredményét.

Tóth Péter szerint Nemesi bort iszik, és vizet prédikál, hiszen beállt a Fidesz gyűlöletkampányába, ugyanakkor vendégmunkásokkal dolgoztat.

A Jobbik politikusa szerint a szegedieknek kell arról dönteniük, hogy kikre bízzák a városuk irányítását, nem azokra, akik korábban is bebizonyították már, hogy akár külföldről is szoktak szavazatokat vásárolni, ha az érdekük ezt kívánja.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Nemesi Pál Tóth Péter vendégmunkás Fidesz Jobbik KDNP polgármesterjelölt