Hirdetés
Szegeden 2019. augusztus 8. 21:26

Millió fölött keresnek, de ők heten egyszer sem szólaltak fel a Parlamentben

Egymás között vagy a büfében lehet, hogy megszólaltak, de az ország ügyei közül egyiket sem tartották annyira fontosnak, hogy felszólaljanak az Országgyűlés ülésein. Nemesi Pál egyik legfontosabb főnöke is köztük van. Sőt, mindjárt kettő.

A Népszava nézte meg a beszédes adatokat, amelyek szerint van hét Fidesz-KDNP-s képviselő, aki a választások óta nem szólalt fel a Parlamentben. A gond az, hogy eközben bőven egymillió forint fölött keresnek mindannyian. Bíró Márk kilenc éve erősíti a NER-t, de eközben egyszer sem szólalt fel. Havi fizetése 1 millió 187 ezer 640 forint.

Szintén jár a taps Orbán Viktor egyik kedvencének, Farkas Flóriánnak, aki öt éve néma, mindezt 1 millió 385 ezer 580 forintért, de legalább neki volt néhány ügye a romák felzárkóztatására elkülönített milliárdok körül. Némaságából arra kell következtetnünk, hogy romaügyben sincs mondanivalója az Országgyűlésben. Lelke rajta.

Simonka György sem ért rá hozzászólni az ország ügyeihez, igaz őt mostanában a hatóságok foglalkoztatják rendesen, költségvetési csalással gyanúsítják, Ő 1 millió 187 ezer 640 forintért ül, egyelőre az ország házában.

A balmazújvárosi Tiba István is néma levente, 1 millió 682 ezer 490 forintért „tartja a száját”.

Horváth István 1 millió 385 ezer 580 forintért hallgat. Igaz, leghírhedtebb megszólalásából nem volt köszönet, mert ő volt az, aki azt mondta: „az a lényeg, elkötelezett jobboldalinak kell lenni” egy trafikpályázat megnyeréséhez.

Kerényi János a Fidesz regionális pártigazgatója, és így B. Nagy László valamint most már Nemesi Pál egyik főnöke sem szólalt még meg ebben a ciklusban, ő 1 millió 385 ezer 580 forintot vihet haza így is havonta ezért a munkájáért.

És végül, de nem utolsóként Nemesi Pál egyik legfontosabb főnöke, a Fidesz központi pártigazgatóságának pártigazgatója, a szegedi Fidesz-kampányok guruja, Kubatov Gábor, aki emellett a Ferencváros elnöke is, szintén a néma NER-társak listáján van. Havonta 1 millió 682 ezer 490 forintért nem beszél a parlamentben, igaz neki most sok dolga van, hiszen valahogy át kell játszania Szegedet a Fidesz és Orbán Viktor kezére.

Farkas és Szabó beszél a legtöbbet a megyéből

Megnéztük B. Nagy László teljesítményét, összesen 13-szor szólalt fel 2010 óta, ebből egyszer a mostani ciklusban. 

Hozzá képest igazán közlékeny a szocialista Szabó Sándor, aki 2014 óta összesen 108-szor kért szót, ebből a mostani ciklusra eddig 29 felszólalás jut.

Lázár János amióta Hódmezővásárhely visszaszerzésén munkálkodik, és már nem miniszter, mindössze kétszer szólalt fel, akkor is dohányügyi biztosként, dohányügyben.

Farkas Sándor agrárminiszter-helyettesként kénytelen az átlagosnál többször megszólalni mostanában. 1998 óta összesen 239-szer szólalt föl, ebből 79 ebben a ciklusban volt

Ők beszélnek Szegedről

Ebben a listában sincs semmi meglepő, azokután, hogy a K-Monitor keresője alapján kiderítettük, hogy Szeged nevét 2010 óta nem mondta ki az országgyűlésben sem Nógrádi Zoltán, sem Bohács Zsolt és B. Nagy László sem. Így viszont nehéz gigagyárat hozni a városba. NER-képviselő utoljár 2011-ben beszélt a városról, akkor Kalmár Ferenc fűzte mondandójába Szeged nevét.

A NER parlamentjeiben Szegedről szegediként csak Szabó Sándor MSZP-s képviselő beszél. A megyei fideszes képviselők legutóbb nagy akciója az volt, amikor egyszerűen kihagyták a szavazást a Déli Tisza-híd építésének meggyorsításáról.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: B. Nagy László felszólalás képviselők Kerényi Imre Kubatov Gábor Nemesi Pál Országgyűlés parlament Simonka György