Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. augusztus 8. 15:38

Hasít a turizmus: Szeged a negyedik legnépszerűbb város a hosszú hétvégén

Megtelnek a szálláshelyek az államalapítás ünnepének négynapos hosszú hétvégéjén, a tavalyihoz képest több mint a felével nő a forgalom a Szállás.hu adatai szerint. Idén Siófok, Hajdúszoboszló és Eger után Szeged vonzza a legtöbb vendéget.

Hirdetés

57 százalékkal nő a forgalom, míg egy átlagos augusztusi hétvégéhez viszonyítva több mint két és félszeres a növekedés.

Az átlagos foglalási érték 58 ezer 500 forint körül alakul, ez 40 százalékkal több, mint bármikor a hónapban – ismertette Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere a közleményben. Bátrabban költenek a SZÉP-kártyás fizetést választó vendégek, esetükben az átlagos foglalási érték 107 ezer 500 forint.

Tovább nőhet a kártyabirtokosok költése, ugyanis a Szallas.hu előzetes adatai szerint minden 10. esetben SZÉP-kártyával rendezik a számlát a hosszú hétvégén. 

Az idei nyár az OTP SZÉP-kártya felhasználásában jelentős növekedést hozott eddig - mondta a közleményben Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP cafeteria üzletágvezetője. Idén júliusban közel 20 milliárd forintot költöttek élményekre a kártyabirtokosok, ami 80 százalékkal magasabb a tavalyi év ugyanezen időszakához képest - sorolta.

Az apartmanok és a vendégházak a legkeresettebb szállástípusok, a vendégek csaknem fele valamelyikükben tölti a hosszú hétvégét.  

A belföldi úti célt választó vendégek körében Siófok, Hajdúszoboszló és Eger a legvonzóbb. A települések toplistáján őket követik Szeged, Gyula és Hévíz. A top tízes rangsorba Nyíregyháza, Balatonfüred, Budapest és Zalakaros is bekerült

– közölte a Szállás.hu.

Folyamatosan növekvő „iparág” 

A szegedi turizmus gazdasági erejét és gyors növekedését igazolja az ide érkező turisták által befizetett idegenforgalmi adó dinamikus növekedése is: míg 2017-ben 181 millió, addig 2018-ban már 217 millió forintot fizettek be a hozzánk érkező vendégek a város kasszájába.

Szegeden az elmúlt években folyamatosan nőtt a vendég- és a vendégéjszakaszám: míg 2017-ben 207 ezer 959 vendég 415 ezer 92 éjszakát töltött Szegeden, addig 2018-ban már 223 ezer 231 vendég 444 ezer 166 vendégéjszakát. A belföldi vendégek hat százalékkal, a külföldi vendégek 7,4 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el városunkban.

Szeged gasztrokínálata is egyre színesebb

Most már Szegeden is vannak úgynevezett gasztroutcák, melyeken sétálva szinte csak vendéglátóhelyekbe botlunk. Ilyen lett például a Kölcsey utca, amelyen csak az idén legalább négy új hely nyílt. Ha a Magyar Ede tér felől elindulunk a Kelemen László utca felé, akkor kilenc különböző profilú hellyel találkozhatunk. Ez a szegedi Belváros egyik legrövidebb utcája, ám közel van mind a Kárász utcához, mind a Dugonics térhez, mind a Dóm térhez, ezért turisták előszeretettel sétálgatnak itt, és ha már koptatják az utcaköveket, le is ülnek enni valamit, esetleg elnyalnak egy fagyit, vagy megisznak egy üdítőt. Turistából pedig egyre több van Szegeden.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: hosszú hétvége látnivaló szállás szálloda Szeged Szeged 300 turizmus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés