• Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Gajdost szentté avathatják: elhozta a három pontot a püspöki csapat; Balmazújváros–Szeged 1–2
Ziccer 2019. augusztus 7. 20:34

Gajdost szentté avathatják: elhozta a három pontot a püspöki csapat; Balmazújváros–Szeged 1–2

Elmentek, játszottak, nyertek. A foci valójában ilyen egyszerű.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–2 (0–2)
Merkantil Bank Liga NB II. 2. forduló. Balmazújváros, Városi Stadion, 1000 néző, vezette: Böcskei Balázs, asszisztensek: Vígh-Tarsonyi Gergő, Farkas Balázs.
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Ferenczi – Papucsek, Varga B., Kónya, Szabó B. (Csörgő, 77.), Szabó Á., Lakatos, Király, Bora, Kiss (Sármány, a szünetben), Pintér. Vezetőedző: Lajos Ferenc.
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács – Manga (Orosz, 68.), Tóth G., Oláh G., Talabér, Varga Sz., Mohl, Germán, Pongrácz (Bata, 56.), Sóron (Andorka, 53.), Gajdos. Edző: Joao Janeiro.
Gólszerzők: Szabó B. (54.), illetve Gajdos (20., 22.)
Sárga lap: Sóron (18.), Pongrácz (25.), Kónya (49.), Varga B. (75.), Varga Sz. (75.), Papucsek (82.).
Kiállítva: Papucsek (88.)

Előhang

„2019. május 3-án testületi ülésen döntött a képviselő-testület arról, hogy a törvényes határidőn belül (2019.06.30.) a Balmazújváros Sport Kft. tőkepótlását végrehajtja. Azonban a megnevezett határidőig semmilyen érdemi lépés nem történt annak ellenére sem, hogy a Kft. ügyvezetője kétszer is jelezte a polgármester felé, hogy lépnie kellene. 2019. július 23-án is volt egy testületi ülés, melyen úgy döntött a képviselő-testület, hogy apportálással rendezi a tőkefeltöltést, amennyiben az illetékes minisztérium, az EMMI hozzájárul ehhez. A Kft. ügyvezetője az országgyűlési képviselő segítségével megszerezte a minisztérium hozzájárulását, így semmi akadálya nem volt, hogy a licencadó bizottság által kiszabott határidőig, vagyis 2019. július 26-ig döntsön a képviselő-testület. A polgármester annak ellenére sem hívta össze a testületi ülést, hogy minden papír rendelkezésre állt. Ez az önkormányzatnak semmilyen pénzébe nem került volna, sőt amennyiben megvalósul a testületi ülés, s be tudjuk nyújtani a határozatot, a Kft. zavartalan működését az a száz millió forint biztosította volna, mely ott volt az MLSZ-nél a Kft. részére. Így azonban a Balmazújváros Sport Kft. nem tudta becsatolni a testületi határozatot, s ennek hiányában az MLSZ licencadó bizottsága megvonta az NB II-es indulási jogunkat.

Azon felül, hogy a balmazújvárosi emberek sportélményektől esnek el, igen komoly anyagi kár is éri a várost, hiszen a Sport Kft. tulajdonosa száz százalékban Balmazújváros önkormányzata. Sajnáljuk, hogy a polgármestert az egyéni bosszúja motiválta a város érdeke helyett!”

Ezt a balmazújvárosi focicsapat nevében Tiba István országgyűlési képviselő, és Lajos Ferenc vezetőedző nyilatkozta. A várost a 2018. augusztus 12-i időközi választást megnyert független jelölt, Hegedüs Péter vezeti. Ennél jobban a „város felől” ne folyjunk bele ebbe a sztoriba az viszont érdekesebb, hogy

kedves MLSZ, hogy van az, hogy az UEFA, napok alatt el tudja kaszálni a Honvéd óvását, amelyet a Craiova ellen meccsen nyújtottak be, ti meg még mindig a köldökötöket nézitek egy ilyen kérdésben, és közben már lement két forduló a bajnokságból?

Meccstörténet

Három mondatban, betűhűen a házigazda honlapjáról:

  • 20′ GÓL! 0–1 Gajdos Zsolt lőtt 17 méterről középről egy szabadrúgást a jobb alsóba!
  • 22′ GÓL! 0–2 Ezúttal Gajdos Zsolt egy jobb oldali beadás után bólint a hosszún, a labda pedig a bal alsóban köt ki!
  • 54′ GÓÓÓÓÓÓL! 1–2 Szabó Balázs iramodott meg a bal szélen, majd lőtt, méghozzá a kapu bal alsójába!

A gyulai bénázást helyrehozta a kék–fekete – jön a kedvenc sportos szinonimám a csapatra – alakulat.

Augusztus 11-én jön a Haladás, még mindig Gyulán.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balmazújváros férfi labdarúgás foci labdarúgás NB II Szeged-Csanád Grosics Akadémia