Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. augusztus 7. 12:46

Rövidesen új szelektív kukák jelennek meg Szegeden

Képriport
Várhatóan szeptemberben kezdi el szelektív hulladékgyűjtő kukák kiosztását a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a szolgáltatási területén. Az uniós pályázati támogatásnak köszönhetően Szegeden 120 literes edényből 29 ezer 891, 240 literes edényből 1526 és 1000 1100 literes edényt juttatnak el a háztartásokba.

Hirdetés

A tárolóedényekre a Dél alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás pályázott uniós forrásból. A pályázat célja, hogy a dél-alföldi régióban a szelektív hulladékgyűjtés magasabb színvonalon tudjon működni. A projekt keretében huszonnyolc településre összesen 52 ezer 45 120 literes, 1544, 240 literes és 1378, 1100 literes edény kerül. Ezek közel 100 százaléka megérkezett már, és a társulás augusztus 8-i ülésén hozza meg döntését az edények átadásáról a közszolgáltatónak.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium hozzájárulását követően kerülhetnek az edények véglegesen a hulladékgazdálkodási közszolgáltatók birtokába. A 120 literes sárga színű edények beszerzésével a sárga zsákokat váltják ki, a 240 literes és 1100 literes edényekkel pedig a Szeged belvárosában és a lakótelepi övezetben kialakított házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő hálózatot bővítik. A Dél-alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás tájékoztatása alapján az edények várhatóan a közszolgáltatók birtokába 2019. augusztusában kerülhetnek.

Ezeket kapjuk meg. Kattintson fönti képünkre, és ha van kedve, számolja meg a kukákat a galériánkban!

A hulladékgyűjtő edényeket a minisztérium jóváhagyását és a próbaosztásokat követően kezdik eljuttatni a háztartásokhoz az ősz folyamán. Az edények kiosztása 2020 tavaszára fejeződhet be teljesen. A lakosságot az átadások időpontjáról és az edényosztással kapcsolatos tudnivalókról szórólapon és a helyi médián keresztül értesíti a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Kétféle osztási szisztémát alkalmaznak majd Szegeden. Lesznek területek, ahol a gyűjtőpontos kiosztást preferálják, ami azt jelenti, hogy a lakosságot szórólapon értesítik az osztás helyszínéről és időpontjáról. Jellemzően délutáni és hétvégi időintervallumokat jelölnek meg. Egy gyűjtőponton több időpontot biztosítanak az edények átvételére.

A házhoz menő edényosztást azokon a területeken, illetve ügyfelek esetében alkalmazzák, ahol bármilyen oknál fogva nem tudnak az ingatlanoktól elfogadható távolságon belül gyűjtőpontot kialakítani, vagy pedig az ügyfelek nem tudják az edényét a gyűjtőponton átvenni. A házhoz menő edényosztás esetében is előzetesen értesítik a lakosságot. Az első próbaosztások várhatóan szeptember közepén lesznek a kertvárosi körzetekben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: környezetvédelem kuka Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. szelektív hulladékgyűjtés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés