Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. augusztus 6. 16:17

Leépíthet a Bosch, mert stagnál az autógyártás a következő években

A világ legnagyobb autóipari beszállítója, a Bosch arra számít, hogy stagnál az autógyártás a következő években, ezért leépítésre készül – írja az MTI nyomán a 444.hu.

Hirdetés

A német anyavállalat elnöke azzal indokolt, hogy idén a vártnál jóval gyengébben teljesít az új autók piaca Európában, Kínában, Indiában és az Egyesült Államokban. A visszaesés helyenként a 10 százalékot is eléri.

Úgy fogalmazott: „a hátszél elült”. Sőt, nemcsak az autógyártás döcög, a gépgyártási üzletágban is kisebb a kereslet, érzik a gazdasági növekedés mérséklődését.

A Bosch világszerte 400 ezer embert foglalkoztat, ebből Magyarországon 13 ezren dolgoznak. A cég magyarországi leányvállalatainál hónapok óta hallani olyan hangokat, hogy diszkrét megszorításokra készülnek, mert a vállalat egésze nem tudta növelni a profitját. Egyelőre ezek a megszorítások a jutalmak és prémiumok elmaradását jelentette.

Az anyavállalatnál most azt mondják, hogy főként a németországi dízel-botrány miatt érte sok kár a Bosch-t, ennek pedig „lesznek kihatásai” a dízeltechnológiával foglalkozó alkalmazottakra.

A Bosch azt ígérte, igyekeznek a lehető legkíméletesebben eljárni.

A világ legnagyobb autóipari beszállítója tavaly egyébként rekordméretű, 78 milliárd 465 eurós, azaz 25 ezer 740 milliárd forint árbevétel mellett 3 milliárd 574 millió euró nettó nyereséget ért el.

Az európai autógyártás gyengüléséről több cikket is írtunk:
Magyar városokat is magával ránthat az európai és a német autópari visszaesés
Recesszióba rohan Európa és vele Magyarország?

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: autógyártás Európai Unió gazdaság ipar Bosch visszaesés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés