Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. augusztus 5. 22:57 Forrás: MTI

Több mint háromszázezren használták a Csongrád megyei határátkelőket a hétvégén

Egész pontosan 322 ezren összesen csaknem 107 ezer járművel lépték át az országhatárt a megyében. Ez eddig rekord idén.

Hirdetés

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a várakozási idő Röszkén mindkét irányban elérte a négy órát, de a többi határátkelőn is voltak olyan időszakok, amikor két órát kellett az utasoknak várakozniuk.

A hétvégén a röszkei autópálya-határátkelőt használók száma meghaladta a 118 ezret, míg a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyet csaknem 142 ezren vették igénybe. A megyei rendőrség a szerb és a román társszervekkel együttműködve az átkelőhelyeket teljes kapacitáson működtette – írja a közlemény. Ennek megfelelően szombaton és vasárnap többször is komoly torlódás alkult ki a határátkelőknél.

A megnövekedett forgalom oka, hogy a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a következő hétvégén ki- és belépő irányban is megnövekedett forgalom várható, majd augusztus utolsó két hetében már a belépő forgalom lesz erősebb.

Egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a röszkei autópálya-határátkelőhelyet, a nyári szabadságok időszakában ez a szám akár 60 ezerre is nőhet. Ezt az utóbbi években Csanádpalota is megközelítette.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a police.hu oldal határinfó rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer, a Rutin nevű mobilapplikáció segítségével érdemes tájékozódni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csanádpalota Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság határ határátkelő közlekedés nyár Röszke
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés