Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. augusztus 5. 12:01

Hamarosan kiemelkedik a földből az új uszoda épülete

Képriport
Jól halad az új városi sportuszoda építése, a munka 20 százaléka már elkészül. Hamarosan már látványos szakasz következik, az épület elkezd kiemelkedni a földből.

Hirdetés

Egy évvel ezelőtt tették le az új városi sportuszoda alapkövét. Azt követően a kivitelező elkezdte a munkát. Az első fázis keretében a létesítmény alapját ásta ki, több mint 50 ezer köbméter földet kitermelve. Ennek nagy részét a tápéi csatornázás során hasznosították.

Az épületbe összesen 18 ezer köbméter beton kerül majd, ennek felét már be is építették.

Csanádi Zoltán, a városi beruházásokat koordináló Szeged Pólus Kft. igazgatója elmondta a kivitelező elkészült a pinceszinti alaplemezzel, a hozzátartozó cölöpalapozással, valamint az oldalfalakkal. Jelenleg a munkások a pinceszinti födém vasszerelését és zsaluzását végzik. Naponta 120-130 munkás dolgozik az építkezésen, a hét hat napján. – tette hozzá Csanádi Zoltán. Szerencsére az esős időjárás nem akadályozta nagymértékben a munkát, a késedelmeket átütemezésekkel hozták be.

Szentgyörgyi Pál alpolgármester elmondta az új sportuszoda építését végző generálkivitelezőnek az épület elkészítése mellett egyéb munkákat is el kell végeznie. Az épület mögött ki kell alakítani egy parkolót, el kell készíteni a tömegközlekedés parkosított megállóit, meg kell építenie egy körforgalmat, amely az uszodához való bejárást könnyíti meg, valamint virágosítani is kell az épület környékén.

Az Etelka soron felépülő fedett uszoda nettó alapterülete több mint 13 ezer négyzetméter lesz, nem csupán a versenyúszásra, hanem a szabadidő eltöltésére is lehetőséget nyújt majd. 

A mintegy 15 és fél milliárd forintból épülő sportuszodában lesz egy 50 méter hosszú, 25 méter széles, 10 pályás, 2,2 méter mély versenymedence, amelyből egy mozgatható válaszfal segítségével 2×10 25 méteres pálya alakítható ki. A medencecsarnok természetes megvilágítású lesz, sötétíthető, valamint tv-közvetítésre alkalmas sportvilágítást is kiépítenek benne.

A versenymedence mellett egy 25 méter hosszú és 15 méter széles, 6 pályás, 1,8 méter mély bemelegítő medence, egy 20 méter hosszú és 12,5 méter széles, 90 centiméter mély meleg vizes tanmedence, valamint melegvizes külső-belső lazító ülőmedence is az uszoda része lesz.

Közel 1200 főt befogadó lelátója lesz a létesítménynek, és az úszómedencék mellett konditermek is a vendégek rendelkezésére állnak.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csanádi Zoltán építés új fedett uszoda uszoda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés