Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. augusztus 4. 15:23 Forrás: index

Titkolja a kormány, kinek és milyen autókat vesz 82 milliárd forintból

Hiába kérdezte Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese a Pénzügyminisztériumot, hogy pontosan milyen autókra akar elkölteni a Kormány 82,5 milliárd forintot, nem kapott értékelhető választ, csak mellébeszélést.

Hirdetés

A szocialista országgyűlési képviselő azért fordult írásbeli kérdéssel a minisztériumhoz, mert az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent kiírás szerint, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság összesen mintegy 82,5 milliárd forint értékű pályázatot írt ki személyautók, valamint más gépjárművek beszerzésére és szervizelésére – írja az Index.

Harangozó Tamás arra lett volna kíváncsi, hogy ennyi pénzért milyen autókat kíván vásárolni a kormány, és kik kapják meg majd a járműveket.

A tárca vezetője, Varga Mihály helyett Bodó Sándor, a foglalkoztatásért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár válaszolt. A válasza igen rövidre és a tényeket nélkülözőre sikerült, ennyit írt csupán:

„A kormány célja, hogy a rendelkezésre álló eszközpark a mai kor elvárásainak megfeleljen, a közügyek ellátását a lehető legnagyobb hatékonysággal támogassa. A megjelent gépjármű-beszerzési felhívás eredményeként több mint 1000 intézmény valósíthat meg saját beszerzéseket. Így lehetőség nyílik az elöregedett járműpark lecserélésére, amellyel jelentős üzemeltetési megtakarítás érhető el.”

Szóval ebből a válaszból csak arra nem derül fény, hogy kik kapják az új járműveket, és pontosan hány darab autóról van szó.

Harangozó válaszában annyit írt: „Amennyiben a 82 milliárd forint közpénzből megfelelő számú mentő- és tűzoltóautót vesznek, akkor azt mondom: éppen ideje! Ha viszont tízezer új közép és felső kategóriás személygépkocsira, terepjáróra akarnak ennyi pénzt elkölteni, az elfogadhatatlan”. Azt is bejelentett, hogy amíg nem kap valódi tájékoztatást, addig megismétli kérdéseit.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: autó Harangozó Tamás parlament Pénzügyminisztérium
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés