Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. augusztus 2. 14:28 Forrás: Szegedi Tükör

Mama kalácsa a legfinomabb

Képriport
Szentgyörgyi Pál alpolgármester köszöntötte 95. születésnapja alkalmából Németh Istvánné Ilonka nénit. A szegedi asszony elmondta: a mai napig aktívan él, sokat dolgozik a kertben. Imádja gyermekeit és unokáit, mindennap ünnep számára, ha meglátogatják.

Hirdetés

Németh Istvánné, Ilonka néni első útja minden reggel a kertbe vezet. Ma is piroslik a maga nevelte paradicsom, sárgul a tök és a csemegekukorica, illatoznak a színes virágok, amivel az egész családot ellátja.

A 95. születésnapját ünneplő asszony a röszkei tanyavilágban született, hamar megtanulta, hogy akkor van mit enni, ha megragadja a munka végét. Édesanyja korai halála miatt 11 éves korától maga vezette a háztartást. Amikor önálló akart lenni, fogta magát és jelentkezett a MÁV-hoz jegyvizsgálónak Szegedre. Élete párjával – aki a MÁV-tól ment nyugdíjba – 48 évig élt boldog házasságban. Egész életükben a föld, a kert biztosította számukra a jövőt. A takaros hattyastelepi házat és azt, hogy mindkét gyermeküket diplomához juttatták, segítették. Ilona és István Szegeden élnek, naponta látogatják édesanyjukat, Ilonka néni gyakran fogadja őket friss süteménnyel, ebéddel.

Ilonka néni a kerti munka végeztével tévézik, olvas, naprakész az ország híreiben, követi a sporteseményeket.

Négy unokája és két dédunokája – bár már nem Szegeden élnek – gyakori vendégek, és abban mindenki egyetért, hogy a mama kalácsa a legfinomabb. A 95. születésnapot közösen ünneplik, tizenhatan ülik körbe az asztalt, a süteményt most is ő süti.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: idősek köszöntés Szentgyörgyi Pál
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés