Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Csatornaberuházást szakértett meg az IKV élén és a kormányhivatalban is megbukott szegedi Fidesz-alelnök
Szegeden 2019. augusztus 2. 15:04

Csatornaberuházást szakértett meg az IKV élén és a kormányhivatalban is megbukott szegedi Fidesz-alelnök

Ismét megjelent Hűbele Balázs és Mekk Elek egyszemélyes megtestesítője a város egyik beruházásánál. Most éppen az egymilliárd forintból történő csatornaberuházás kapcsán került elő az igen komoly szakember, Tápai Péter.

Hirdetés
Hirdetés

A fenti rendkívül kínos gondolatsor nem az enyém, hanem Tápaié, csak itt-ott átalakírtam kicsit.

Úgy látszik, a szegedi Fidesz is megtalálta a maga Kósa Lajosát, azt a tapasztalt és tekintélyes politikust, aki mindenhez is ért. Tápai Péterről, a Fidesz szegedi alelnökéről van szó, aki Hűbele Balázs módjára egy év után távozott az IKV-től, mondván, nem tudta véghezvinni szakmai elképzeléseit – értik –, ezt követően pedig a kormányhivatalnál kapott állást, de ott Mekk Elekként esett fejre.

Most azt találta mondani, hogy azért épít Szeged közel 25 kilométeres csapadékvíz-elvezető csatornahálózatot, mert jönnek a választások. Ő maga, a csatornák szakértője, esetleg a tanácsadói következtették ezt ki úgy, hogy szerintük olyan helyen is épül csapadékvíz-elvezető csatorna, ahol nem kellene.

Köszönjük, Péter! Az összesen nagyjából 400 milliárd forintból épülő stadionokkal vagy a 170 milliárdból lebonyolított vizes világbajnoksággal kapcsolatban nincsenek esetleg gondolatai?

Semmiképpen sem az az igazság, hogy Tápai Péter azért állít csacsiságokat, mert jönnek a választások, és hát le kell termelni a heti sajtótájékoztató adagot a napi megélhetéshez.

Hiszen az teljesen elhanyagolható, hogy a csatornaberuházás – ami két ütemben, összesen 2 milliárd forintból valósul majd meg – már most, az első ütem vége felé több ezer ingatlant és tulajdonosait mentesíti az elöntésektől, ugye, kedves Tápai úr.

De megszoktuk, megszokhattuk volna, hogy egy jogerősen elítélt főszerkesztő vezetésével a szegedmán megjelent cikkben simán átmegy ekkora butaság is: „a szélesebb utcákban zárt csatornarendszert készítettek, a szűk utcákban nyílt csatornát”. Ezt ugyanis már cáfolta a projekt szakmai felelőse. De hát a Nemzeti Együttműködés Rendszerében a szakértői státusz, az baráti alapon jár, ezt tudjuk. Tudhattuk volna.

Így jár az a Tápai Péter, aki nem a megfelelő csatornákon tájékozódik, és mindent bevesz, amit a szájába adnak.

Egy tápéi lakos

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: csapadékvíz csatorna esővíz Fidesz Szőreg Tápai Péter Tápé Újszeged

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés