Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. augusztus 1. 19:25

Ujhelyi: Orbán egy öregedő despotaként járt pávatáncot

„Orbán úgy tett Brüsszelben, mintha a királycsináló találkozott volna illiberális kreálmányával, miközben erről messze nincs szó. Egy öregedő despota járt pávatáncot a belga fővárosban” – írja a miniszterelnök brüsszeli látogatása alkalmából Ujhelyi István, a szocialisták EP-képviselője.

Hirdetés

Ujhelyi István szerint Orbán Viktor hitvallása és gerince úgy hajlik, „ahogy a német nagytőke szellője éppen fúj”. A politikus arra utalt, hogy a magyar miniszterelnök találkozott Ursula von der Leyen bizottsági elnökkel Brüsszelben.

A szocialista EP-képviselő emlékeztetett: a magyar miniszterelnök manapság a közös európai hadsereg lelkes támogatójának mutatja magát, pedig egyik legfőbb bizalmasa, Kósa Lajos nemrég még „szocialista figyelemelterelésnek” nevezte. 

„Meglátjuk, hogy milyen Európai Bizottságot hoz tető alá Ursula von der Leyen, milyen magyar biztossal és portfólióval, illetve milyen programmal.” – tette hozzá Ujhelyi, majd bejelentette: elküldi a bizottsági elnöknek az Európai Parlament kétharmados többsége által elfogadott jelentést az Orbán-kormány jogállamisággal szemben elkövetett bűneiről.

„Kötelező olvasmány egy európai vezetőnek. Ahogyan korábban jeleztem: én csak akkor fogom támogatni az általa vezetett Bizottságot, ha kiáll a szociális Európa céljai mellett és nem alkuszik az Európa-ellenes erőkkel.” –  zárta szavait Ujhelyi István.

 

Orbán Viktor Brüsszelben azt mondta az Európai Bizottság új elnökével kapcsolatban: „jó döntést hoztunk, eddig”. Orbán Viktor Ursula von der Leyent olyan politikusként jellemezte, „akinek a jövőről való gondolatai között ugyanazok a kérdések lebegnek, mint a mi fejünkben”. Ezek közé sorolta a gyermekek, a családok jövőjét és a biztonságot, de közös szándéknak nevezte egy közös európai haderő, hadiipar kifejlesztését is.  

Orbán Viktor eredményesnek értékelte a csütörtöki beszélgetést. Az új bizottsági elnökről kijelentette azt is: szenvedélyes meggyőződése, hogy az Európai Uniónak fenn kell maradnia, ezért „ösztönszerűen” utasít el minden olyan ügyet, amely távolítja egymástól a tagállamokat. 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Európai Bizottság Európai Unió Orbán Viktor Ujhelyi István Ursula von der Leyen
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés