Hirdetés
Szegeden 2019. augusztus 1. 16:16

Start-stop rendszert vezetnek be a szegedi parkolóautomatáknál

A mobilparkolásnál már működő rendszert kell alkalmaznia a parkolóautomatáknál is a Szegedi Közlekedési Kft.-nek – jelentette be Nagy Sándor városfejlesztésért felelős alpolgármester. A mobilhoz hasonlóan annyit kell majd fizetni, amennyit parkolunk.

Hirdetés
Hirdetés

A start-stop rendszer lényege, hogy mindenki pontosan annyit fizet, amennyi ideig parkolt, így nem kell az órát nézni, és adott esetben újabb parkolójegyért rohangálni.

„Mivel minden automatánál lehet bankkártyával fizetni, így ha majd a tranzakció kezdetén az autós jelzi, hogy vissza fog térni leállítani a parkolást, akkor ennek megfelelően kap parkolójegyet, és az automatához visszatérve le is tudja állítani a díjfizetést egy egyedi kód megadásával” – közölte Nagy Sándor.

A start-stop rendszer jelenleg csak mobilfizetéssel vehető igénybe, „kényelmi díért”, a parkolóautomatáknál viszont ilyen extraköltség már nem lesz.

Szegeden több, mint 130 parkolóautomata működik. A német gyártmányú automaták nagy előnye, hogy energiaigényüket napelemeik segítségével biztosítják.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: parkolás parkolóóra parkolóautomata start-stop Szegedi Közlekedési Kft. Szepark

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés