Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Szegedi óvónő a tízezredik látogató: egyesével hozza el a kicsiket tortát nézni
Művház 2019. augusztus 1. 13:15

Szegedi óvónő a tízezredik látogató: egyesével hozza el a kicsiket tortát nézni

Képriport
A Kölyöksziget óvodapedagógusa, Hódi Lilla lett a Klauzál téren álló, Szeged történetét bemutató óriástorta tízezredik látogatója. Harmadszor jár már a kiállításon, mindig elhoz magával egy óvodást is – most Drégelyi Bálintot kísérte el.

Hirdetés

– Nagyon fontosnak tartom, hogy már egészen kisgyermekkorban megismerjék az óvodások is annak a városnak történetét, ahol élnek – mondta el Hódi Lilla.

Ma már harmadik alkalommal jött el és hozta el magával az egyik óvodást, Drégelyi Bálintot, aki legszívesebben az óriás LED-fallal játszott.

A négyéves fiú nemcsak a szegedi épületeket ismerte így meg, hanem egy léghajót is kiszínezett, majd a számítógép segítségével fel is reptette az óriáskivetítőn Szeged fölé: „Lilla és Bálint” felirattal szállt a Tisza és a belváros épületei fölött a színes léghajó.

– Nagyszerű ötlet, hogy így is igyekeznek a gyerekekkel megismertetni a város értékeit, történetét – mondta az óvodapedagógus, aki szeptember végéig még várja csoportjából a jelentkezőket, akiket szíves elkísér egyesével torta nézőbe.

– Év közben csoportosan is el szoktam hozni a gyerekeket a Tisza-partra, ahol mesélek nekik a nagyárvízről, a szegedi várról és arról, hogy miért és hogyan építették a Fogadalmi templomot.

A szerencsés tízezredik látogatót Fogas Ottó múzeumigazgató és Kozma József, a városi közgyűlés kulturális bizottságának elnöke köszöntötte.

– Mi, szegediek büszkék vagyunk a városunkra és történelmünkre. Ezzel a kiállítással ezt szeretnénk megmutatni önmagunknak és az idelátogató vendégeknek is. Ez a tortába zárt világ érdekes és vonzó megjelenítése mindannak, amit szerintünk érdemes tudni Szegedről. Öröm hallani, hogy mindenki úgy véli, ez a torta jól fogyasztható. Én is mindenkinek ajánlom, aki eddig még nem látta, hogy szeptember végéig látogasson el ide – mondta a képviselő.

A különleges, 15 méter átmérőjű tortában látható kiállításon a háromszáz éve szabad királyi városi rangot kapott Szeged történetét mutatják be a legkorszerűbb technikai eszközökkel.

A Klauzál téri kiállításhoz két másik, nem kevésbé fontos tárlat is kapcsolódik: a Fekete házban a város történetét tárgyi eszközökön keresztül igyekeznek bemutatni, a Kass Galériában pedig Szeged legrégebbi városrészét, a Palánkot ismerhetik meg a látogatók korabeli fotográfiák segítségével.

A Klauzál téri torta októberig látogatható, az itt megváltott belépőjegy érvényes a Fekete házba és a Kass Galéria fotókiállítására is.

Nyitóképünkre kattintva megnézheti Iványi Aurél fotógalériáját.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: interaktív kiállítás Klauzál tér köszöntés Szeged 300
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés