Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Megújult és hamarosan újra forgalomba áll a három éve balesetet szenvedett villamos
Szegeden 2019. augusztus 1. 11:52

Megújult és hamarosan újra forgalomba áll a három éve balesetet szenvedett villamos

Képriport
A 214-es pályaszámú villamos 2016. június 1-jén szenvedett balesetet: egy tilos jelzésen szabálytalanul áthaladó autóbusz kilökte a sínről a Széchenyi téren. A járművet felújították, modernizálták és hamarosan újra a szegediek rendelkezésére áll.

Hirdetés

A Szegedi Közlekedési Társaság 2016 végén döntött úgy, hogy a járművet vázcserés felújítással helyreállítja, egyben modernizálja is. A teljes felújítást Szegeden az SZKT felújító üzemében dolgozó több mint 30 munkatárs végezte.

Az augusztusban már utasokat is szállító modernizált Tatra villamos utastéri és vezetőállási légkondicionáló berendezéssel is felszerelték, az eredeti, kisméretű ablakfelületei helyett nagyobb méretű, nyitható oldalablakok kerültek a járműre és elsőként a Tatra villamosok közül sötétített, ragasztott üvegtáblákat kapott.

Az eredeti „energiafaló” akcelerátoros vezérlés helyett pedig korszerűbb, megbízhatóbb és energiatakarékosabb berendezést került a járműbe.

Három éve csúnyán összetört a 214-es villamos

A járműfelújítás alkatrész, anyag és munkabérigénye a két és fél év alatt közel 129 millió forint volt, míg egy új villamos 400-600 millió forint között vásárolható meg, mérettől és felszereltségtől függően.

A többi járműhöz hasonlóan ingyenes wifit, fedélzeti jegyautomatát, jegykezelő készülékeket és elektronikus utastájékoztató berendezést is kapott a villamos. Ezzel a Szegedi Közlekedési Társaság egy újabb, a szegedi felújító üzemében készült, 100 százalékban elektromos járművet tud forgalomba helyezni augusztus másodikán. A július végi futáspróbák után augusztusban, tesztüzemben először az 1-es villamos vonalon már utasokat is szállít, majd elsősorban a 4-es villamos vonalon fog közlekedni, ahol ez lesz az első légkondicionált jármű.

„Szakbarbároknak”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: baleset felújítás Szegedi Közlekedési Kft. SZKT villamos
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés