Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Kék hírek
  • Döntött az ítélőtábla: folytatni kell a Czeglédy-ügyet – a politikus-jogász szerint az önkormányzati választások miatt
Kék hírek 2019. július 30. 13:59

Döntött az ítélőtábla: folytatni kell a Czeglédy-ügyet – a politikus-jogász szerint az önkormányzati választások miatt

A Szegedi Ítélőtábla helyt adott a Csongrád Megyei Főügyészség fellebbezésének és a Szegedi Törvényszéket a Dr. Czeglédy Csabával szembeni büntetőeljárás lefolytatására utasította.

Hirdetés

A Szegedi Törvényszék 2019. június 13-án elutasította a Csongrád Megyei Főügyészség azon indítványát, hogy a mentelmi jog fennállása miatt megszüntetett eljárást, a mentelmi jog megszűnését követően, Dr. Czeglédy Csaba vonatkozásában folytassa.

Az elsőfokú bíróság végzésével szemben a Csongrád Megyei Főügyészség fellebbezett, a fellebbezést a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta.

A Szegedi Ítélőtábla az ügyészi fellebbezést alaposnak találta, és az elsőfokú bíróság végzését megváltoztatta akként, hogy a Szegedi Törvényszéket Dr. Czeglédy Csaba tekintetében a büntetőeljárás lefolytatására utasította.

A büntetőeljárást a bírósági szaktól kell folytatni, a vádiratot nem kell ismételten benyújtani.

Reagált a híre Czeglédy Csaba. A politikus-jogász a hvg.hu-nak elmondta: „A szokásnak megfelelően magam is csak a sajtóból értesültem az ítélőtábla döntéséről, így a bíróság jogi indokait nem ismerem. Arra rettentően kíváncsi lennék, akkor is így döntött volna-e a bíróság, ha most ősszel nem lennének önkormányzati választások. Sajnos, egyre inkább kötéltáncot járnak, hogy megpróbáljanak a törvényességnek és a hatalomnak is megfelelni”.

A lap szerint Czeglédy továbbra is kitart amellett, hogy az eljárás folytatásának elrendelése törvénytelen, ezért utasította el a Szegedi Törvényszék korábban az ügyészség indítványát.

„A Kúria előtt támadom meg az ítélőtábla döntését. A jogi probléma lényege, hogy az eljárás lefolytatása nem egyenlő az eljárás folytatásával, továbbá nem nyújtott be ellenem vádiratot az ügyészség újból az ellenem folyó eljárás megszüntetését követően” – magyarázta. „Viszont tény: mind magamat, mind társaimat hatékonyabban tudom majd védeni ebben a koncepciós eljárásban, ha magam is ott leszek a tárgyalóteremben” – tette hozzá Czeglédy.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csongrád Megyei Főügyészség Czeglédy Csaba Szegedi Ítélőtábla Szegedi Törvényszék
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés