Hirdetés
Szegeden 2019. július 30. 12:16

Baktótól Móravárosig járhat a 77A-s busz

Móraváros felé meghosszabbítják a 77A jelzésű autóbusz útvonalát szeptember 2-ától, amennyiben a városi közgyűlés városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottsága elfogadja az erről szóló előterjesztést.

Jelenleg csak szombaton közlekedik meghosszabbított útvonalon a 77A-s járat, ilyenkor a megnövekedett utasforgalom miatt a Völgyérhát utcától egészen Móravárosig megy a busz.  A javaslat szerint a tanévkezdettől munkanapokon reggel fél 7-től délután fél 4-ig a meghosszabbított útvonalon egészen a móravárosi bevásárló centrumig vinné az utasokat a járat.

A vonalon hétköznap és szombat délelőtt óránként közlekedne a jármű, körjáratként bekötve a Katona József utcát és a II. kórházat a Mars térhez.

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester elmondta, hogy a lakosság kérésére szeretnék meghosszabbítani a buszjárat útvonalát.

A Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt-vel kötött szerződés keretköltségébe belefér az a 3,3 milliós forint pluszköltség, amely a módosítással jár. Novemberben a DAKK Zrt. egy kéthetes felmérést készít az utasforgalomról, és ez után döntenek arról, hogy a jövő évben is megmaradjon-e a 77A-s járat hosszabb útvonala. Az egész éves költség ugyanis 10 millió forint körül van.

Amennyiben a városi közgyűlés városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottsága csütörtök délelőtt elfogadja az előterjesztést, szeptembertől már Baktótól Móravárosig jár a 77A-s busz.

szgy

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: busz buszjárat DAKK közösségi közlekedés Nagy Sándor 77A busz