Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. július 30. 09:13

Startol a Muzsikáló udvar: a Fool Moon, Falusi Mariann és Czutor Zoltán is fellép

A Fool Moon Vokálegyüttes koncertje nyitja szerdán este a Muzsikáló udvar elnevezésű programsorozatot a városháza udvarán. Idén négy koncertből válogathatnak a zenebarátok: itt lesz még a Sárik Péter Trio és Falusi Mariann, fellép László Boldizsár és Czutor Zoltán, a programsorozatot nyáresti operadallamok zárják.

Hirdetés

A július 31-től augusztus 5-ig tartó, több zenés műfajt is kínáló estek az idén is neves hazai művészek fellépésével kínálnak igényes nyáresti szórakozást.

A városháza neobarokk udvarán 1970-ben a Szegedi Szabadtéri Játékok kiegészítő programjaként jött létre a zenés rendezvénysorozat. Az ötlet Vaszy Viktortól ered, aki a városházán járva letekintett az udvarra és megfogalmazódott benne a zenélő udvar gondolata. Az első produkciót maga Vaszy vezényelte a Szegedi Szimfonikus Kamarazenekar élén.

A Dóm téri nézőtérrel szemben a 250-300 főt befogadó udvar intimebb kapcsolatot teremt művész és hallgatója között. Így a városháza udvarán rendezendő komolyzenei és igényes könnyűzenei előadások a szegediek és a külföldiek számára is kellemes nyáresti szórakozást ígérnek.

Az idei programsorozat július 31-én, szerdán este fél 9-kor a Fool Moon Vokálegyüttes koncertjével kezdődik.

Az együttes Szeged művészeit életének egyik legsajátosabb a cappella formációja, számos hazai és nemzetközi siker és elismerés birtokosa, a Muzsikáló udvar állandó résztvevője 2004 óta. Koncertjére ez alkalommal a holland Luc Devenst hívta meg vendégül.

Augusztus 1-jén este a Sárik Péter Trio és Falusi Mariann lesz a városházi udvar vendége, akik Jazzkívánságműsor című estjüket hozzák el Szegedre.

A koncerten olyan magyar slágerek feldolgozásai hangzanak majd el, mint a Bikini, a Tankcsapda, az LGT, a Neoton vagy Quimby zenekarok szerzeményei.

Augusztus 4-én, vasárnap este visszatérő vendégként érkezik László Boldizsár, aki most Czutor Zoltánnal ad közös koncertet.

Az esten Pintér Tibor és Pintér László közreműködik gitáron. A dalok között Beatles, Tom Jones, Máté Péter szerzeményei mellett felcsendülnek majd Nyers és Belmondo slágerek is.

Az idei Muzsikáló udvar augusztus 5-én nyáresti operadallamokkal zárul.

A mezzoszoprán Gál Erika és a basszista Szvétek László opera és dalestjén többek között a Varázsfuvolából, a Sevillai borbélyból, a Cigánybáróból hangzanak fel részletek, de a Hegedűs a háztetőn egyik duettje is színesíti majd a programsorozatot záró estét.

A Muzsikáló udvar koncertjei este fél 9-kor kezdődnek a városháza udvarán. Rossz idő esetén a produkcióknak az IH Rendezvényközpont ad helyet.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Muzsikáló udvar városháza zene koncert
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés