Hirdetés
Művház 2019. július 29. 12:43

Szabadtéri szerelem: ötven éve a KISZ küldte a Carmenre, de feleséget talált

Ötven évvel ezelőtt, a szabadtéri játékok egyik előadásán találta meg élete párját Kovács Ferenc. Feleségével az évforduló alkalmából visszatértek a véletlen találkozás helyszínére. Most a gyerekeik vettek nekik jegyet a Szerelmes Shakespeare előadására.

– Nem volt kedvem egyedül színházba menni, de kínos lett volna visszaadni az ajándékba kapott jegyet – mondja Kovács Ferenc, aki ötven évvel ezelőtt még nem tudhatta, hogy azon a nehezen induló nyári estén fog megváltozni az élete.

A KISZ-szervezet ugyanis őt delegálta az 1969-es Szegedi Szabadtéri Játékok Carmen operaelőadására.

A sors úgy hozta, hogy egy csinos lány ült a mellette lévő széken, aki szintén egyedül érkezett. Ferenc ma is szentül hiszi, hogy nincsenek véletlenek, így az sem lehetett az, hogy hatezer ember közül éppen ők kerültek egymás mellé.

Beszélgetni kezdtek Ildikóval, kiderült, hogy mindketten egriek, a varázslatos színházi este után pedig megegyeztek, hogy otthon is találkozni fognak.

– Nem lett belőle azonnal szerelem, fokozatosan szerettünk egymásba. Egy év múlva házasodtunk össze.

A fétve őrzött szabadtéri jegy 1969-ből: ennek köszönhetik a családjukat Kovácsék

Amikor Ferenc nemrég újra elmesélte a történetet a gyerekeinek, ők azonnal intézkedni kezdtek, hogy szüleik a legelső találkozás helyszínén ünnepelhessék meg az 50 éves évfordulót és stílszerűen a Szerelmes Shakespeare című előadásra foglaltak belépőket szüleiknek.

Ferenc máig féltve őrzi az öt évtizeddel ezelőtti, azóta megsárgult Carmen-jegyét is, mert – ahogy ő fogalmaz – ezzel indult el kettejük közös, boldog élete.

– Ha nincs a Szegedi Szabadtéri Játékok, mi nem találkozunk, és akkor nem születhettek volna meg a fantasztikus, tehetséges gyerekeink, akiket annyira szeretünk. Csodálatos érzés volt, hogy ilyen szeretettel fogadtak a fesztivál szervezői: virággal, pezsgővel és ajándékokkal vártak minket. Szinte repülve mentünk haza az előadás után – mondta el Kovács Ferenc.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Szabadtéri Játékok szerelem