Hirdetés
Szegeden 2019. július 29. 05:42

Ma még ne akarjon napozni: reggel eláll az eső, de felhős marad az ég

A mai napot kell már csak kibírni, és visszakapjuk a napsugarakat. Igaz, hétfői munkakezdéshez tökéletes az esős reggel és a borús délelőtt is.

A szombat hajnali vihar vasárnap este visszaköszönt, igaz, csak egy kiadós eső formájában, talán ennek a lecsengése a ma hajnaltól reggelig tartó zápor. Az előrejelzés szerint reggel 8-ig eshet, utána viszont már csak felhőkre kell számítani, viszont délutánig besimulhatnak az égboltra. 

A reggeli órákban 19-20 fok lesz, tehát pulóver, kiskabát elfér az esernyő és esőkabát mellé. 

Jó hír viszont, hogy 16 óra után felszakadozik a felhőzet, 17 órától csak helyenként lesz felhős az ég. Esőre mindössze 10-15 százalék eséllyel számítunk. A legmagasabb hőmérséklet 26 fok lesz, de a viszonylag magas páratartalom miatt 27-28 foknak is érezzük majd.

Estére fokozatosan tisztul az ég, hajnalra 19-18 fokot írnak, derűs égbolt mellett, ami azért jó, mert ha az óránkénti előrejelzés végére görgetnek, akkor láthatják, hogy a következő napokban ismét elő lehet venni a fürdőruhát.

  • A várható zivatarok miatt adott ki veszélyjelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat a Dél-Alföld egészére, így Csongrád megyére is. Azt írják, hogy elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de a zivatarok erősebb széllökésekkel és helyenként jégesővel is járhatnak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: eső felhő időjárás meteorológia nyár zápor