Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Erősen nyitott Amerikában Tarantino új filmje, de nem tudta megelőzni Az oroszlánkirályt
Művház 2019. július 28. 21:08 Forrás: MTI / Variety

Erősen nyitott Amerikában Tarantino új filmje, de nem tudta megelőzni Az oroszlánkirályt

A Volt egyszer egy Hollywood 40 millió dolláros jegybevétellel kezdett az észak-amerikai mozikban.

Hirdetés

A 40 milliós jegyeladás a legjobb nyitó hétvégi eredmény az eddigi Tarantino-filmek esetében, és a nyitó napi 16,8 millió dolláros bevétel is rekord az amerikai rendező esetében.

Tarantino kilencedik filmjének ilyen erős nyitására a Sony sem számított, ami 30 millió dolláros jegybevételt remélt a nyitóhétvégén. Úgy tűnik, a pozitív kritikák, az erős reklámkampány, valamint Leonardo DiCaprio és Brad Pitt közös bemutatkozása bevitte a mozikba a nézőket.  

De még ez is csak a második helyre volt elég Az oroszlánkirály múlt héten bemutatott új változata mögött, ami 75,5 millió dollárt zsebelt be az előző heti 185 millió dollár után. Ezzel Jon Favreau remake-je 350 millió dollárt forgalmazott már az amerikai mozikban, ami idén a negyedik legjobb bevétel 10 nap után – írja a Variety.

A nemzetközi jegyeladásokat nézve a film 612 millió dollárt ért el, azaz összességében közelít az egymilliárd dolláros bevételhez.  

Az oroszlánkirály ezzel tovább erősítette a Disney pozícióit a kasszasikerlistán. A stúdiónak idén már öt nagybevételű filmje volt a hazai piacon, ezek a Bosszúállók - Végjáték (856 millió dollár), a Marvel Kapitány (426 millió dollár), a Toy Story 4 (395 millió dollár), Az oroszlánkirály (350 millió dollár) és az Aladdin (345 millió dollár).

A kasszasikerlista harmadik helyére a szintén Sony által forgalmazott Pókember: Idegenben című film került 12,2 millió dolláros bevételével, amivel összesen már 344 millió dollárt karesett Amerikában. A filmet négy hete játsszák a mozik, és már meghaladta a 2017-ben bemutatott Pókember – Hazatérés című film azonos idő alatt elért jegybevételét, 334 millió dollárt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: film Hollywood mozi
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés