Szegeden 2019. július 28. 07:32

Nem kell hajnalig várni az újabb mennydörgésre, villámlásra

Megkapjuk már délutántól.

Az biztos, hajnali egy körül fél Szeged fölébredt – a másik fele meg valószínűleg még ébren volt. Óriási dörgés, villámlás volt, nem győztem Bundást megnyugtatni, de máshonnan is lehetett ugatást hallani, nagyon megijedtek a kutyák, kicsik, nagyok egyaránt. Aztán ahogy csendesedett, úgy nyugodtunk meg, és lehetett újra aludni.

Délutántól újra ez várható. Addig szép napos-felhős lesz az idő, de valamikor öt körül újra szupercellákat kapunk a nyakunkba, tekintélyes mennyiségű csapadékkal. A hőmérséklet napi maximuma harmincegy fok lesz, és a zivatarok alatt sem esik sokat ez az érték. Egészen este kilencig jósolják ezt a fajta „tombolást”, onnantól már csendes eső esik. A szél jellemzően dél-délkeletről és délkeletről fúj egészen erősen.

Amire csak tudott, vészjelzést adott ki mára az Országos Meteorológiai Szolgálat Csongrád megyére:

  • első fokú a hőségriadó, azaz a napi középhőmérséklet 25 fok felett lesz,
  • első fokú zivatarveszély van, azaz veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat,
  • első fokú felhőszakadásveszély is: intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25–30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Strandolják ki magukat délelőtt!

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: eső felhő időjárás meteorológia napsütés nyár Országos Meteorológiai Szolgálat villám zivatar hőség hőségriadó zápor