Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. július 26. 15:58

Nem tud leszállni a mentőhelikopter a klinikánál

Marad a reptér, és onnan a rohamkocsi: gond van a felvonóval.

Hirdetés

A Magyar Hang írta meg először, hetek óta nem tudják fogadni a légimentőket a szegedi klinikán. A lapnak Németh László, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke azt nyilatkozta:

„A Szegedi Tudományegyetem SBO területén lévő duplex felvonó berendezések kötelező felülvizsgálata során a karbantartó cég olyan használatból eredő meghibásodásokat állapított meg, amely a folyamatos és biztonságos üzemeltetést nem teszi lehetővé. Ezen okok miatt, valamint a karbantartó cég javaslatára, a Szegedi Tudományegyetem, mint üzemeltető, a felvonó berendezéseket a hibák végleges kijavításáig – a biztonságos üzemeltetést figyelembe véve –, üzemen kívül helyezte. A hibák elhárítását a karbantartó cég soron kívül végzi el, hogy a betegellátás zavartalan működése biztosított legyen.”

Egyelőre nem tudni, mióta rossz a lift, ahogy azt sem, mikorra javítják meg. És azt sem lehet egyelőre tudni, hogy mindez összefügg-e esetleg a több mint 1 milliárd 300 millió forintos tartozással.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügy mentőhelikopter Németh László SBO Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ SZTE SZTE Klinikai Központ
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés