Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Velencei filmfesztivál: Polanski, Soderbergh és egy magyar kísérleti film is versenyben
Művház 2019. július 25. 20:12 Forrás: MTI

Velencei filmfesztivál: Polanski, Soderbergh és egy magyar kísérleti film is versenyben

Roman Polanski és Steven Soderbergh új filmjei, valamint James Gray Brad Pitt-tel készített mozija is ott van a 76. Velencei Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjában. A fesztivál Orizzonti Shorts nevű szekciójában lesz a GUO4 című magyar kisjátékfilm világpremierje.

Hirdetés

Az Arany Oroszlán-díjért versengő 21 alkotás között lesz Todd Phillips Jokere, Roy Andersson About Endlessness című drámája, Olivier Assayas thrillerje, a Wasp Network, Haifa al-Manszúr szaúdi filmrendező The Perfect Candidate című filmje és Shannon Murphy Babyteeth című alkotása – adta hírül a The Hollywood Reporter.

A Netflix idén Noah Baumbach Marriage Story című drámájával és Steven Soderbergh The Laundromat című thrillerjével vesz részt a fesztiválon.

A 11 napos fesztivál versenyprogramjában szerepel Roman Polanski J'accuse című filmje, Emmanuelle Seigner, Louis Garrel és Jean Dujardin főszereplésével, valamint James Gray Ad Astra – Út a csillagokba című misztikus filmje Brad Pitt-tel a főszerepben.

A fesztivál nyitófilmje is szerepel a versenyben: Kore-eda Hirokazu japán filmrendező La Vérité (Az igazság) című filmje Catherine Deneuve, Juliette Binoche és Ethan Hawke főszereplésével készült és Velencében lesz a világpremierje.

A fődíjért verseng még mások mellett Pablo Larraín Ema című drámája, Yonfan kínai rendező No.7 Cherry Lane című filmje és Václav Marhoul The Painted Bird című alkotása.

A fesztivál már korábban bejelentett zárófilmje a Mick Jaggerrel forgatott The Burnt Orange Heresy című krimi lesz. Giuseppe Capotondi angol nyelvű filmjében Elizabeth Debicki (Nyughatatlan özvegyek), Claes Bang (A négyzet) és Donald Sutherland is szerepel. A film világpremierjét szeptember 7-én versenyen kívül tartják, a díjátadó ceremónia után.

A Velencei Filmfesztivál Orizzonti Shorts nevű szekciójában lesz a GUO4 című magyar kisjátékfilm világpremierje. A film gyártócége, a Mindwax tájékoztatása szerint az alkotást Peter Strickland rendezte, producere Nedeczky Dóra, operatőre Fillenz Ádám. A háromperces kísérleti film egy leharcolt férfiöltözőben játszódik, ahol két úszó közötti nézeteltérés ökölpárbajba torkollik. A film zenéjét az angol kísérleti összművészeti formáció, a GUO tagjai, Daniel Blumberg és Seymour Wright, valamint Crystabel Reily szerezték.

A 76. velencei filmfesztivált augusztus 28. és szeptember 7. között rendezik. Julie Andrews angol színésznőt és Pedro Almodóvar spanyol filmrendezőt Arany Oroszlán-életműdíjjal tüntetik ki. A nyolctagú zsűrit idén Lucrecia Martel argentin filmrendező vezeti.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: film filmfesztivál mozi Velencei Nemzetközi Filmfesztivál
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés