Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. július 24. 22:11

Öröm és bánat pillanatai a Dugonics téren

Képriport
Délután 5 órától koncertekkel várták a felvételizőket a Szegedi Tudományegyetem Pont Ott Partiján, a Dugonics téren. Azonban a legjobban várt esemény 8 órakor kezdődött, akkor elkezdték az óriáskivetítőn megmutatni a felvételi ponthatárokat.

Hirdetés

Este 7 óra körül már egyre többen gyűltek össze a Dugonics téren. A színpadon a Carson Coma zenélt, a fiatalok pedig egyre izgatottabban várták a 8 órát, hogy megtudják, hogyan is alakul az életük. Tőke Anita a fiát kereste a tömegben, amikor megszólítottam. Mint elmondta a GTK-ra felvételizett a gyermeke és reménykedve várják az eredményt. „Arra számítunk, hogy felveszik és akkor nagy örömünneplés lesz a családban!”

Pár perccel az eredményhirdetés előtt Gellén Klára, a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese lépett a mikrofonhoz. „Hamarosan számos fiatalt köszönthetünk itt, akik a Szegedi Tudományegyetem nagy egyetemi közösségének tagjává válnak” – mondta. Gellén Klára kiemelte, a szegedi egyetem Magyarország legnépszerűbb felsőoktatási intézménye, amely mind kutatási, mind oktatási szempontból nemzetközileg is elismert és magasan jegyzett. „Akik bekerültek az SZTE egyetemi forgatagába, életébe, izgalmas és élményekben gazdag évek előtt állnak.”

A hátralévő idő várakozását a műsorvezető, Gedzo próbálta meg elviselhetőbbé tenni, de ahogy teltek a percek, úgy érezhetően fokozódott a feszültség a jelenlévőkben, mindenki az óriáskivetőre meredt. 8 óra után pár másodperccel, pedig elindultak a felvételi ponthatárok felsorolása.

Ahogy pörögtek a ponthatárok, a tömegben egyre több helyen hallatszottak az öröm hangjai. Voltak, akik sikoltoztak, összeborulva nevettek, vagy egymás karjaiban sírtak.

A szegedi felvételi ponthatárokról és a Szegedre felvett hallgatói létszámról részletes adatokat ide kattintva érhet el.

Molnár Gabriella, amikor megtudta, hogy felvették, a barátja nyakába borult. Elmondta, pszichológia szakra felvételizett. 450 lett a ponthatár és ő 462-vel simán bekerült. „Hatalmas öröm és megkönnyebbülés van most bennem, még akkor is, ha ilyesmire számítottam. Most megkeresem a barátaimat és együtt ünneplünk majd” – mondta mosolyogva.

Molnár Gabriella

Néhány méterrel odébb Örmény Petra szintén a barátjával ünnepelte, hogy felvették a fogorvosi karra. 427 volt a ponthatár, Petra 464-et szerzett, így ő is gond nélkül bekerült.Azért volt izgulás, de azért bíztam benne, hogy sikerülni fog. Most nagyon boldog vagyok!” Hozzátette, ha minden jól megy, akkor öt év múlva, az íratlan hagyományok szerint, itt a szökőkútban fürödve ünnepelheti meg majd a diplomáját.

„El sem hiszem! El sem hiszem!” Ezt hajtogatta Berta Márk, aki barátaival várta az eredményeket. A fiatalember a jogi karra felvételizett, és mint kiderült, pontszáma bőven meghaladta a bejutáshoz szükséges szintet. Márk barátja, Szabó Koppány az ELTE kereskedelmi és marketing szakára felvételizett. Oda 404 ponttal lehetett bekerülni, és ő ezt teljesítette. Az erről szóló sms-t örömmel mutatta barátainak. Arra a kérdésre, hogy miért itt várta a ponthatárok kihirdetését elmondta, szegedi és a barátaival együtt jött ki a Dugonics térre. A fiúk végül hozzátették, most jöhet az ünneplés és a bulizás, majd elviharzottak  a térről.

Friedrich Dorina, aki egyszerre volt szomorú és vidám

A fiatalok között csupán egy szomorkodó lányt találtunk, de mint kiderült, neki az egyik szeme sírt, a másik pedig nevetett. Friedrich Dorina elmondta, a könnyei részben örömkönnyek, részben pedig bánatkönnyek, mivel első helyen pszichológia szakra jelentkezett, azonban oda nem vették fel, de a jogi karra igen. „Jobban örültem volna, ha a pszichológia szakra vesznek fel, mert úgy érzem, így feleslegesen lett kitűnő az érettségim.”

Miután kiörömködték magukat a fiatalok, a program a Supernem koncertjével folytatódott a Dugonics téren. Este 10 órától pedig a Pont Ott Parti After Bulijára várták az újdonsült egyetemistákat a JATE Klubban és annak teraszán.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felvételi felvételi ponthatárok pont ott parti Szegedi Tudományegyetem
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés