Hirdetés
Szegeden 2019. július 24. 17:29 Forrás: Telenor

Robot segítségével túrázhatunk Szeged belvárosában

Hat magyar nagyvárosban, köztük Szegeden is elérhető egy túraBOT. Az alkalmazás segítségével Facebook Messengerben kommunikálhatunk egy robottal, ami túrázás közben érdekességeket mutat be az általunk kiválasztott városban.

Hirdetés

Az alkalmazás a Hosszúlépés túráin alapul. Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Pécsen és Balatonfüreden kínál túraútvonalakat. Szegeden mindjárt kettőt is: az egyik a „Hősök, motívumok, meg a ló fara”, a másik „A Tisza és a belváros legendái” címet kapta.

Az ingyenes túrarobot a nevezetességekről szöveget és hanganyagot is közöl, így sétálás közben akár Pál András színművész idegenvezetésével is bejárhatjuk a kultikus helyeket. A hanganyagokhoz és szövegekhez képeket is kapunk, így mindig tudjuk, hogy mit kell keresni.

Az egyik szegedi túraútvonalon többek között a dóm, a Hősök kapuja, a Dugonics tér vonalon indul, ahol az egykori búzapiacról, a paprikáról és József Attiláról tudhatunk meg érdekességeket. A hanganyagok egyébként egészen rövidek, szinte mindegyik egy perc alatti, ami lehetne hosszabb, akár 5-6 perces is. A Dugonics tér után a Dáni utca sarkán egy kőoroszlánt és a Vedres István által tervezett copf stílusú házat mutat meg a robot.

A robot olykor térképeket is linkel, hogy segítsen, merre kell menni, így még könnyebb megtalálni a kívánt helyszíneket.

A következő állomás a lófara és a REÖK-palota, amiről több érdekességet is megtudhatunk. Ezután az új zsinagógához kell sétálni, ami a közelmúltban újult meg egymilliárd forintból. Innen a Széchenyi téri disznófejű fához irányít a robot, majd Tisza Lajos szobráról és az 1879-es nagy árvízről kapunk információkat. Ezután a városháza gyönyörű épülete jön, majd a túra az Anna-fürdőben ér véget.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Facebook robot Telenor túra túraBOT