Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. július 24. 10:02

Szegeden két helyszínen is csobbanhatunk idén a Strandok éjszakáján

Tizedik alkalommal rendezi meg országszerte a Magyar Fürdőszövetség a Strandok éjszakáját. Szegeden pénteken este az Anna-fürdőben és a Napfényfürdőben is kedvezményekkel és programokkal várják az éjszaki csobbanókat.

Hirdetés

Idén július 26-án, pénteken tartják a Strandok éjszakáját, a tizedik évét ünneplő rendezvényhez az idén országosan közel félszáz, Szegedről kettő, Vásárhelyről, Makóról és Mórahalomról pedig egy-egy fürdő csatlakozott.

A kezdeményezés célja a kezdetektől az volt, hogy megismertesse a magyar fürdőket és fürdőkultúrát a hazai és a nemzetközi nagyközönséggel.

Évről évre nő az esemény látogatóinak száma, tavaly meghaladta a 40 ezret.

A tizedik évfordulóját ünneplő Strandok éjszakájához idén olyan fürdők, uszodák, strandok is csatlakoztak, amelyek nem tagjai Magyar Fürdőszövetségnek.

Az akcióban résztvevő intézmények pénteken meghosszabbított nyitva tartással és színes, zenés programokkal várják a vendégeket.

Szegeden az Anna Fürdő pénteken éjfélig tart nyitva és 1200 helyett 1000 forint lesz a belépő.
A Napfényfürdő a SZUE-ban rendezi meg idén a programot, ahol már délután 4 órától kedvezményesen lehet fürdőjegyet váltani. Az itteni zenés programok este 10 óráig tartanak.

A fürdőzést népszerűsítő rendezvényt azért az augusztus 1-jéhez legközelebb eső pénteken este tartják, mert ekkortájt látható az egyik leglátványosabb égi jelenség, a nagy csillaghullás, a Perseida meteorraj. Ezért sok helyen a fürdőzésen kívül zenés programokkal, csillagászati bemutatóval és éjszakai szaunaszeánszokkal is szórakoztatják ilyenkor az érdeklődőket.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Anna-fürdő Magyar Fürdőszövetség Napfényfürdő Strandok éjszakája
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés