Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. július 24. 09:44

Új közlekedési megállók lesznek a Városgazda sornál

Önkormányzati bérlakásokban cserélik ki a nyílászárókat, és könnyebben megközelíthető lesz közösségi közlekedéssel a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kht. központja. Többek között ezekről döntött a városi közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága szerda reggeli ülésén.

Hirdetés

Huszonöt bérlakásban elkerülhetetlenné vált a nyílászárók cseréje, ezért a Bem utcában, a Csongrádi sugárúton, a Hétvezér utcában, a Kemes utcában, a Kereszttöltés utcában, a Murányi utcában, a Nemestakács utcában, az Olajbányász téren, a Retek utcában, a Szivárvány utcában, valamint a Tápai utcában lévő 100 százalékban önkormányzati tulajdonú lakásokban az ablakok és erkélyajtók egy részénél rövidesen megtörténik a csere. A beruházás összköltsége megközelíti bruttó 12 és félmillió forintot.

A SASMob projekt keretében bruttó 12 és fél millió forintos összköltséggel megkezdődik két új közösségi közlekedési megállóhely tervezése. Az új megállókat az indokolja, hogy a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kht., valamint a közelben lévő nyomda megközelítése gyorsabb és egyszerűbb legyen a jövőben tömegközlekedési járművekkel is. Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester elmondta, hogy a SASMob projekt egyik legfontosabb célja, hogy a közösségi közlekedés lehetőségeit bővítse. Ezért a Városgazda soron, valamint a Bajai úton a szükségessé váló új megállóhelyek megtervezése rövidesen elindul. A tervek között villamosmegálló és buszmegálló kialakítása szerepel, melyek a két említett munkahely könnyebb megközelítését teszik majd lehetővé.

A fotó illusztráció   

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: buszmegálló Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés