Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. július 23. 16:44

Nagy Sándor: Nem szüntetjük meg, fejlesztjük a Partfürdőt

Teljes képtelenségnek és rosszindulatú hangulatkeltésnek nevezte Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester Tápai Péter állítását, miszerint az önkormányzat megszüntetné a Partfürdőt. Mert nagyon nem.

Hirdetés

„Betemetnék a medencéket és szabadtéri rendezvényközponttá alakítaná a Partfürdőt Botka László városvezetése – mondta Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke kedden” – írja a Pinokkió-díjjal többszörösen kitüntetett Szegedma.

Tápai Péter nem először állít olyat, ami köszönőviszonyban sincs a valósággal – mondta a szeged.hu-nak Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester. 

„Nem temetik be a medencéket, a Partfürdő tízhektáros terület, ami jelenleg is többfunkciós turisztikai terület. Élnek itt állandó lakosok, vannak nyaralók, medencék, strand és vitorlás oktatás is. Az úszómű építése a vízi élet fejlesztésről szól, emellett nagyon jól megfér a strand funkció is” – tette hozzá Nagy Sándor.

A Partfürdőt mintegy 300 millió forintból fejleszti az önkormányzat.

A 75 tonnás úszóművet úgy építik meg, hogy fürdeni is lehessen. Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója korábban már elmondta: a Partfürdőn egyszerre két projekt is zajlik: a parton uniós források felhasználásával komoly rekonstrukciós munkálatok folynak, többek között sólyapálya, parti sétány, gyerek játszótér, horgászpálya és kulturált mosdók épülnek.

Tavaszra készül egy egy acél úszómű, amihez egy acélszerkezetű bejáró híd csatlakozik majd. A központi egységhez csatlakoznak a kishajók számára épített kikötő mólók. Az egész építmény faborítású lesz, az erősen tűző nap és a nagy meleg sem teszi elviselhetetlenné a pihenést.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Nagy Sándor partfürdő Tápai Péter Jávorszky Iván Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés