Szegeden 2019. július 23. 18:01

Nemesi bort iszik

Kevésszer lehetett olyan tisztán látni, hogy mit is jelent a Fidesz értékrendje, mint az elmúlt néhány napban Szegeden. Azzal kezdődött, hogy a milliárdos Nemesi Pál az építőipari cége éléről akar politikus lenni.

Nemesi mondja a Budapestről diktált paneleket, de közben azt sem tudja, hogyan működik a város, de ez most mindegy is.

Városi közbeszéd, hogy a milliárdos építkezésein sokszor lehet nem magyar beszédet hallani az ott dolgozók között. Külföldiekkel építi a közpénzből nyert projektjeit.

Amikor megkérdeztük tőle, miképp is van ez: nagy csend volt a válasz. Pedig ez nagyon fontos dolog. Főleg, ha az ember politikus akar lenni, ha egy várost szeretne vezetni. Főleg, ha azzal kampányol, hogy neki Szeged az első és szerinte nem fejlődik elég jól a város.

Minden szegedi polgárnak joga van tudni, hogy ha valaki ezeket mondja, akkor miért nem így csinálja.

  • Hogy van az, hogy ha valaki a magyar munkások helyett külföldiekkel dolgoztat, akkor neki nem a szegedi emberek az elsők?
  • Hogy van az, hogy ha szerinte a városban nincs elég munkahely, akkor a meglévőt is külföldieknek adja?
  • Hogy van az, hogy ha magasabb béreket szeretne, akkor a saját építkezésin a hazainál sokkal olcsóbb bérekért dolgoztat embereket?

Kérdések, amelyek eldöntik, valaki milyen ember, milyen politikus.

Tegnap válaszolt, mert már nem lehetett nem válaszolni, és persze igazunk volt.

Lehet szépeket ígérni, de ha már az első percben kiderül, hogy aki mondja, az a saját cége közpénzből finanszírozott építkezésein is a profitot kergeti ahelyett, hogy magyar embereknek munkát adjon, az pont olyan hiteltelen, mint ahogy Orbán Viktornak nincs megtakarítása. Mindketten vizet prédikálnak és bort isznak.

G. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Nemesi Pál polgármesterjelölt vendégmunkás