Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Vissza a középkorba: Nemesi Pál szerint Bartók Csaba a Modern Városok Program szegedi helytartója
Szegeden 2019. július 23. 15:03

Vissza a középkorba: Nemesi Pál szerint Bartók Csaba a Modern Városok Program szegedi helytartója

Tudta? Bartók Csaba már nemcsak a Fidesz szegedi elnöke, de „a Modern Városok Program szegedi helytartója” is. Helytartója pedig általában a királynak vagy a császárnak van, esetleg Istennek.

Hirdetés

„Bartók Csabával, a Fidesz szegedi elnökével, illetve a Modern Városok Program szegedi helytartójával tárgyaltunk”

– írja Nemesi Pál a hivatalos Facebook-oldalán. Eddig mindenki úgy tudta, hogy a Modern Városok Program fejlesztéseiről Orbán Viktor miniszterelnök az adott település polgármesterével tárgyalt és állapodott meg írásban, mint azt egy demokráciában alapvetően szokásos. Úgy tűnik ez is megváltozott, mert most már helytartók is vannak.

És ne feledjük, Szegednek mintegy 34 milliárd forintos uniós fejlesztési forrás is jár, amit nem a kormány, hanem az Európai Unió ad.

I. Orbán Viktornak pedig ezek szerint Bartók Csaba a szegedi helytartója, nekik pedig Nemesi Pál egyértelműen hódol. Ezzel a gesztussal Nemesit lényegében NER-lovaggá ütötte Orbán Viktor helytartója.

Levélben kerestük a Miniszterelnökséget, mondják meg, kinevezése óta milyen munkát végzett Bartók Csaba, mint a Modern Városok Program szegedi „helytartója”, és ezért a megbízásáért milyen javadalmazásban részesül. Hűbérbirtokot, aranyat, pallosjogot, netán az első éjszaka jogát kapja? Amint megkapjuk a választ, közöljük.

Stílszerűen a Magyar Katolikus Lexikont hívtuk segítségül, hogy értelmezzük a helytartó fogalmát. A lexikon a rómaiaktól megszállt területeken a kormányhatalom képviselőjét, valamint a régi magyar jogban a 16-17. század során a távollévő király helyettesét jelöli helytartó elnevezéssel. Illetve őszentségét, a pápát, mint Krisztus földi helytartójaként ismerteti. 

Tessék akkor ebből választani! 

c.s.z.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bartók Csaba Fidesz Modern Városok Program Nemesi Pál Orbán Viktor helytartó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés