Szegeden 2019. július 23. 13:27

Tóth Péter: „Szeged jövőjét ne a vendégmunkásokra alapozzák!”

Két döbbenetes hírrel szolgáltak az elmúlt napok. Egyfelől azzal, hogy a Fidesz támogatta polgármesterjelölt, Nemesi Pál Facebook-oldalának követői közül feltűnően soknak a profilja arra enged következtetni, hogy azok szerbiaiak. Másfelől Nemesi elismerte, hogy ukrán vendégmunkásokat foglalkoztat – mondta el Tóth Péter a szegedi Fidesz székház előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A Jobbik politikusa szerint a választások és a kampány tisztaságát is félteni kell, ha olyan jelenséggel találkoznak, hogy külföldiek látogatják nagy számban a polgármesterjelölt közösségi oldalát. Emlékeztetett arra, hogy a legutóbbi országgyűlési választások során is több alkalommal felmerült annak a gyanúja, hogy az észak-keleti megyékben olyan külföldiek is szavaztak, akik a voksolás előtti hetekben jelentkeztek be magyarországi lakcímekre.

Tóth Péter fideszes milliárdos oligarchának nevezte Nemesi Pált, aki kapcsán megjegyezte, hogy nagyon veszélyes tendenciának látja, ha külföldi munkavállalókat hoz Magyarországra. A politikus szerint Szeged iparát és kereskedelmét nem ilyen módon kell felvirágoztatni. „Szeged jövőjét ne a vendégmunkásokra alapozzák” – fogalmazott.

– Egy interjúban maga az érintett ismerte el, hogy alvállalkozóként valóban foglalkoztat külföldieket az általa irányított cég kivitelezési munkáinál – hangzott el a sajtótájékoztatón.

„Szeged gazdasága jó pályán áll. Sok a helybeli beruházás, amit az is mutat, hogy folyamatosan növekszik a város iparűzési adóbevétele. Nem egydimenziós a város gazdasága, vagyis azt nem egyetlen multinacionális cég határozza meg, ami stabilitást ad az önkormányzatnak” – vélekedett az önkormányzati képviselő.

Mórahalmon 94 fő befogadására alkalmas munkásszálló épül, amely kapcsán Varga Mihály pénzügyminiszter úgy fogalmazott, hogy ilyen módon kell Magyarországnak hidat építenie Szerbia felé. Tóth szerint nem jó út, ha külföldről érkező olcsó munkaerővel akarja a kormányzat elárasztani Magyarországot.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Ferroép Fidesz Jobbik Nemesi Pál polgármesterjelölt Tóth Péter vendégmunkás