Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Két napig tartó, színes programokkal ünneplik a lótuszvirágzást a füvészkertben
Szegeden 2019. július 23. 09:53

Két napig tartó, színes programokkal ünneplik a lótuszvirágzást a füvészkertben

Bontogatja szirmait a buddhisták szent növénye, az indiai lótusz az újszegedi füvészkertben. A botanikus kert egyik büszkeségét az idén is számtalan programmal ünneplik. Július utolsó hétvégéjén már tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Lótusznapokat.

Hirdetés

A rendezvény ideje alatt reggeltől estig félóránként ingyenes buszjáratok közlekednek a füvészkert és a belváros között. Itt a menetrend és a pontos útvonal.

Tizenkettedik alkalommal szervez programsorozatot az indiai lótusz virágzásának tiszteletére július 27-én és 28-án, szombaton és vasárnap a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje.

A megszokott, népszerű programok mellett idén számos újdonsággal kedveskednek a látogatóknak.

Ezen a két napon ismét a távol-kelet világa kerül a középpontba, az érdeklődők megismerhetik az ott élő emberek szokásait, életfilozófiáját, gyógymódjait, a távol-keleti tájak íz-, illat- és dallamvilágát, természeti látványosságait.

A kétnapos eseményt rengeteg program színesíti. Hagyományokhoz híven idén is lesz tradicionális indiai táncbemutató, ahogyan a hangfürdők, meditációs koncertek sem hiányozhatnak a palettáról. Az idei év különlegessége a szitár és tabla koncert, valamint a Kirtan band fellépése.

A növények szerelmesei Ázsia növényvilágával a Lótusz túrán ismerkedhetnek meg. Ezúttal egy kerti sétával egybekötött előadás idejére Japán különleges, bennszülött növényvilága kap kitüntetett figyelmet.

Az idei Lótusz Napok tematikus programokat is tartalmaznak, így az ide látogatók szombaton Kína, vasárnap pedig India értékeivel ismerkedhetnek meg. A látogatók megtudhatják, hogyan öltözködnek az indiai hölgyek, ennek jegyében pedig minden vendéget szívesen látnak távol-keleti öltözetben is.

Jóga-, és harcművészeti bemutatókkal, masszázzsal, henna és arcfestéssel, valamint kézműves vásárral is várják a látogatókat.

A keleti kultúrához elválaszthatatlanul kapcsolódó, testi, lelki feszültségoldó módszerekről, technikákról szintén évről-évre színvonalas előadások hallhatók, sőt az érdeklődők jó néhány módszert a helyszínen ki is próbálhatnak.

A szervezők most is közös jógázásra invitálnak mindenkit szombat és vasárnap reggel, hogy derűsen és frissen induljon a nap.

Nyitóképünk illusztráció. (fotó: Rafai Gábor)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: lótusznapok programok újszegedi füvészkert
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés