Hirdetés
Szegeden 2019. július 22. 11:40 Forrás: Szeretlek Magyarország

Tíz látnivalót ajánl az őrülten romantikus Szegedről a Szeretlek Magyarország

Szeged tobzódik a látnivalókban és a programokban, a város pedig őrülten romantikus a Szeretlek Magyarország szerint.

A népszerű szabadidős oldal természetesen a dómot, a szecessziós palotákat, a Reök-palotát és a benne működő cukrászdát, a Palánkot és a Szerb templom környékét, a Tisza-partot, a Stefániát, a szegedi szobrokat, az újszegedi ligetet, Lapost, a Hősök kapuját és a belvárost ajánlják a romantikázni vágyók figyelmébe.

„De Szeged nem csak gyönyörű, hanem képes arra is, hogy időről időre megújuljon, és ilyenkor valami mást mutasson magából, mint amit addig megszoktunk” – írja a szerző.

A szegedi dómot például a tér árkádos egyetemi épületeivel és a Nemzeti Pantheon szobraival, valamint a Dömötör-toronnyal együtt említi. A szecessziós paloták közül a Reök-palota, a Gróf-palota, a Deutsch-palota és az Ungár-Mayer-palota az említésre méltó a szerző szerint. 

Megpihenni a Reök-palota kávézóját ajánlja, mi gyorsan hozzátesszük még a Klauzál tér cukrászdáit, a Tisza Lajos körút sütizőjét és kézműves kávézóját, valamint az Oskola és Oroszlán utca remek hangulatú helyeit is. Már csak azért is, mert a Palánk innen egy lépésre van a Szerb templommal, onnan pedig még egy lépés a Tisza-part az utánozhatatlan hangulatával.

A Tisza-parti sétány, a Stefánia vagy a Tisza túloldalán a frissen felújított újszegedi liget igazán romantikus helyek a városban. Egyébként azt tudták, hogy a mai liget helyén burjánzó vadont egy császári tiszt, az olasz vándorzászlóalj ezredese, báró Reitzenstein Vilmos és katonái alakították át 1858-ban? Erről is írnak az összeállításukban.

Érdemes kattintani, mert remek hangulatú ajánlót olvashatnak imádott városunkról, ez pedig mindig büszkeség.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: turizmus látnivaló Szeretlek Magyarország