Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. július 21. 16:28 Forrás: MTI

Ferenc pápa: Rendkívüli álmot valósított meg az első Holdra szállás

A katolikus egyházfő a történelmi esemény 50. évfordulója alkalmából mondott beszédet vasárnap a Szent Péter téren.

Hirdetés

Ferenc pápa szorgalmazta, hogy az emberiségnek az akkori nagy előrelépése „ma is a közös fejlődés iránti vágyat élessze még nagyobb célok felé, mint a gyengéknek biztosított nagyobb méltóság, több igazság a népeknek, több jövő közös otthonunk”, a Föld számára. 

A Vatican Insider vatikáni hírportál visszaemlékezése szerint az 1969. július 20. és 21. közötti éjszakán az akkori egyházfő, VI. Pál a Rómához közeli Castel Gandolfo pápai rezidenciáján az olasz televízió egyenes közvetítésében követte a Holdra szállást. 

Azon az éjszakán a pápa rövid közleményben áldását adta az űrhajósokra. Ezt megelőzően 1969. májusában – a tervezett Holdra szállás bejelentésekor – VI. Pál külön beszédet mondott az expedícióról: kijelentette, csodálni kell, mennyi mindent tud és mennyi mindenre képes az ember. 

A hatékonyság azonban mindig az ember javát szolgálja? Jobbá és emberségesebbé teszi az embert? – tette fel a kérdést a pápa, amelyre azt válaszolva, hogy minden az ember szívétől függ. 

1969. októberében VI. Pál fogadta az amerikai űrhajósokat a Vatikánban. Ajándékként az egyházfő az üstökös útját követő három királyok kis kerámiaszobrát adta át az amerikai űrhajósoknak.

Bővebben olvasna még az emberiség máig legnagyobb vállalkozásáról, a most ötvenéves Holdra szállásról? Cikkünket a témában itt találja, de ide is érdemes kattintani.

(Fotó: MTI/AP/Andrew Medichini)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Ferenc pápa Holdra szállás Vatikán
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés