Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. július 20. 08:19 Forrás: MTI

Újabb milliárdos beruházás Szegeden: a Bodrogi Bau is fejleszt

Több mint egymilliárd forintos beruházással bővíti polisztirol szigetelőhab-gyártó kapacitását Szegeden a Bodrogi Bau.

Hirdetés

Az év végéig megvalósuló fejlesztést 497,2 millió forintos uniós és hazai támogatás teszi lehetővé.

A vállalkozás szegedi Szatymazi utcai telephelyén két új üzemcsarnokot épít, ahol a szigetelőhab-gyártás technológiai- és kapacitás-fejlesztése valósul meg. Az első csarnokban telepítendő gépsor alkalmas expandált polisztirol szigetelőanyag blokkok gyártására, feldolgozására. A berendezés a beadagolt alapanyag – granulátum – szárítását, előhabosítását, majd pihentetését követően azokat egyszerű hasáb alakú végleges blokkformába tölti, és felgőzöli. Az előhabosított termék a gőz hatására felveszi a blokk alakját. A vákuumos hűtést és a stabilizálást követően automatika segítségével távolítható el a késztermék, amelyet a második csarnokban előkészítik a további munkálatokra, pihentetik, méretre darabolják és csomagolják.

A projekt része termelés-irányítási, termelésprogramozási rendszer bevezetése is.

A hódmezővásárhelyi székhelyű Bodrogi Bau Kft. 1996-ban alakult. A vállalkozás öt telephellyel rendelkezik Hódmezővásárhelyen, illetve számos fióktelepe van Szegeden, Csongrádon, Szentesen, Békéscsabán, valamint Budapesten. A cégcsoport építőipari kivitelezéssel, építőanyag kereskedelemmel, tervezéssel, ingatlan-beruházási, -forgalmazási, -eladási, -kezelési tevékenységgel foglalkozik. Tulajdonosként asztalos üzemet működtet, és a vállalkozás tagja és résztulajdonosa az Új Ház Csoport országos építőanyag beszerző és értékesítő hálózatnak.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Bodrogi Bau Kft. értékesítésből származó nettó árbevételét a 2017-es 5 milliárd 211 millió forintról tavaly 7 milliárd 371 millió forintra növelte, miközben az adózott eredménye 255 millió 700 ezerről 879 millió forintra emelkedett. A cég átlagos foglalkoztatotti létszáma a 2017-es 167-ről tavaly 202-re bővült.

Másfél hónap alatt ez a negyedik, két héten belül a harmadik bejelentés, amely jelentős vállalkozásbővülésről szól, és a harmadik milliárdos beruházás Szegeden ezen a nyáron, eddig:

Most meg itt az újabb bizonyíték arra, Szeged gazdasága, sőt

ipara

(kiemelés tőlünk) köszöni, jól van, a fejlődés most is folyamatos, bármennyire is próbálnak mást állítani Botka László politikai ellenfelei.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: beruházás Bodrogi Bau építőipar vállalkozás vállalkozásfejlesztés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés