Hirdetés
Túl a városon 2019. július 18. 17:08 Forrás: MTI

Jobbik: Vessenek véget a fideszes valóságátfestésnek!

Ennek a valóságátfestésnek az egyik jele az ellenzéki párt alelnöke szerint a szentendrei HÉV metróvá való átnevezése, ami egy átnevezési, átkonstruálási időszakot jelez előre.

A kormánypárti gyakorlattal szemben a Jobbik egy komplett jövőépítési csomagot tett le az asztalra – mondta pártja költségvetési módosító javaslataira utalva Z. Kárpát Dániel, hangsúlyozva: ők nem kedvezményes vagy visszaélésekkel tarkított hitelekkel javítanának a családok helyzetén, hanem érdemi lehetőségekkel, legyen szó az otthonápolási díj emeléséről, a kis- és középvállalkozások béremelésének könnyítéséről vagy a bérlakásépítési program elindításáról.

Z. Kárpát Dániel ide sorolta, hogy a

Jobbik külön keretet biztosítana az elvándorolt magyarok hazatérésének elősegítésére, valamint gátat vetettek volna annak, hogy külföldi dolgozókkal törjék le a hazai béreket.

Kérdésre válaszolva az ellenzéki politikus azt mondta, mintegy

600 milliárd forintnyi homályos vagy teljesen értelmetlen tételt találtak elgondolásaik megvalósítására a jövő évi költségvetésben, olyanokat, mint kormányzati „piramisépítések” vagy minisztériumok nem bérjellegű kiadásai.

További lehetséges megoldásként említette, hogy a multicégekkel kötött stratégiai szerződések újratárgyalása révén lehetne emelni a munkabéreket és a költségvetés bevételeit.

(Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Jobbik Orbán-kormány költségvetés