Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szeged gazdasága: három cég is jelentős bővítést jelentett be bő egy hónap alatt
Szegeden 2019. július 18. 15:44

Szeged gazdasága: három cég is jelentős bővítést jelentett be bő egy hónap alatt

Növekszik a Pick, a Goodwill Pharma és a Szeplast is, mindhárman jelentős adófizetői a városnak.

Hirdetés

Íme három fontos nyári nap Szeged gazdaságából – várjuk a következő nagy bejelentést!

Június 4.: sajtótájékoztatóval egybekötött gyárlátogatáson Sutka László megbízott vezérigazgató közli, egy tíz éves beruházás veszi kezdetét az 5-ös út mentén. Két-hároméves ciklusokban fejlődik a Pick, az új gyártócsarnokba nemcsak egyszerűen átköltöztetik a Maros utcai üzemet, a termelés is harminc százalékkal nő.

A gyárat a cég építi, hozzá az infrát Szeged adja: az autópályáig kétszer két sávos lesz a régi 5-ös, de a vízellátásban is benne lesz a város.

Július 11.: a négymilliárd forintos árbevételű gyógyszeripari vállalat, a Goodwill Pharma 350 millió forintos beruházással új logisztikai központot nyitott június végén.

„Növekvő portfóliónk szükségessé tette a tárolókapacitások bővítését, így a Goodwill Pharma egy új logisztikai központ építésébe kezdett Szegeden. Az áprilisi kezdet óta nagyon sok munkát elvégeztünk. A raktárközpont hivatalos átadása sikeresen megtörtént”

– indokolta a beruházás szükségességét Jójárt Ferenc, a Goodwill Pharma Kft. alapító-tulajdonosa. Honnan ismerős a cég? Ők forgalmazzák többek között a Szent-Györgyi Albert C-vitamint.

Július 13.: a Magyar Távirati Iroda közleménye szerint 1 milliárd forintos beruházást hajt végre a műanyagokkal foglalkozó Szeplast, így termelési kapacitása kétszeresére bővülhet. A társaság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy

„a egy új automata alapanyag-bemérő és adagoló rendszert, két hideg-meleg keverőt és két extrudert helyeztek üzembe, amelyek optimalizált és költséghatékony gyártási, ellenőrzési és kiszolgálási folyamat bevezetését teszik lehetővé. Az eszközök a legmodernebb, legkorszerűbb technológiát képviselik, amelyek segítségével magasabb színvonalon és modernebb eljárással végezheti a vállalkozás főtevékenységét. A fejlesztés célja nem csupán a korábbi kapacitás korszerűsítése volt, hanem biztosítja a vevők részéről jelentkező nagyságrendileg nagyobb mennyiségi igénynek kiszolgálását is.”

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Goodwill Pharma Pick Zrt. Szeplast
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés