Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. július 18. 08:00 Forrás: Szeged Televízió

SZIN: minden fontosat tud majd a bulizókról a beléptetőrendszer

A fesztiválon már tavaly is működött hasonló beléptetés, a szervezők szerint ez növeli a biztonságot és segít megakadályozni a jegyekkel, bérletekkel való visszaélést is.

Hirdetés

Tavaly több mint 100 ezer látogatója volt a Szegedi Ifjúsági Napoknak, és egy törvénymódosítás szerint minden 25 ezer főnél nagyobb fesztiválnak kötelező lesz regisztrálni a látogatók, a jegyvásárlók személyes adatait. Igy az idei SZIN-re is ennek alapján készülnek a szervezők.

„A kihirdetéstől számított 15 napon belül fog életbe lépni az úgynevezett fesztiváltörvény. Jelen állás szerint még nincs kihirdetve. Úgy készülünk, hogy be tudjuk vezetni az új beléptetést, illetve a check-in folyamatosan fog tudni működni. Egy jól kipróbált, már használt rendszert fogunk üzemeltetni, amennyiben belekerülünk ebbe a helyzetbe” – nyilatkozta a Szeged Televíziónak Kolonics Erika, a fesztivál főszervezője.

A szervezőknek a többi között a jegyvásárlók nevét, állampolgárságát, születési idejét és az okmányon szereplő arcképet is rögzíteniük kell. Ez nem csak a fesztivál biztonságát növeli, de a belépőkkel való visszaéléseket is kizárja, hiszen így minden karszalag egy konkrét személyhez köthető.

„A karszalaggal a fesztiválozó bármikor elhagyhatja a SZIN területét és csak ő tud visszajönni vele. Tavaly is volt olyan, hogy egy fekete kislány karszalagjával szeretett volna bejönni egy fehér fiú, megmutattuk neki a képernyőt, hogy ezzel nem nagyon kellene bejönni, és akkor kénytelen volt ő is egy kis mosoly mellett elismerni, hogy ezzel tényleg nem kellene bejönni” – mondta a tévének Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény és Médiaközpont ügyvezető igazgatója.

A fesztiválozók adatait 90 napig tárolják majd a szervezők, ezt követően meg kell semmisíteniük azokat. Az információkkal visszaélés nem történhet, hiszen azokhoz csak a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az ügyészség és a bíróság férhet hozzá.

Videón is van! Mindezt megnézheti a Szeged Televízió híradójának videójában is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fesztivál nyár Szegedi Ifjúsági Napok SZIN SZIN 2019 Jávorszky Iván
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés