Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Az idén is eljönnek hozzánk az országutak vándorai: a rakparton küzdenek meg egymással a kamionok
Szegeden 2019. július 17. 08:30

Az idén is eljönnek hozzánk az országutak vándorai: a rakparton küzdenek meg egymással a kamionok

A legszebb és leggyorsabb kamionokat is megcsodálhatják a lóerők szerelmesei a hétvégén Szegeden. Az idén már huszonkilencedik alkalommal találkoznak az országutak vándorai Sziksósfürdőn.

Az idén már huszonkilencedik alkalommal megrendezett fesztivál baráti találkozóként indult.

Az első összejövetelen néhány tucat zenész és – akkor még főként Rábákkal járó – kamionos vett részt egy Szegedhez közeli tanyán, ahol egy bogrács mellett beszélgettek szakmájukról.

A mára több ezer vendéget vonzó rendezvénnyé terebélyesedett fesztivál rendkívül népszerű, a kamionsofőrök közül sokan úgy időzítik szabadságukat, hogy ezt a hétvégét családjukkal együtt Szegeden tölthessék.

A szervezők az idén is több mint kétszáz kamiont várnak a péntektől vasárnap estig tartó találkozóra. Érkeznek cégek hat-nyolc járművel, lesznek magánfuvarozók, de jönnek vendégek Nyugat-Európából és a szomszédos országokból is.

A programok pénteken délután kezdődnek: a járművek és sofőrjeik a Dorozsmai úton, a Közúti Közlekedők Emlékművénél gyülekeznek, ahol délután 4 órakor hivatalosan is megnyitják az idei fesztivált.

Ezután a tervek szerint a belváros érintésével együtt vonulnak a fesztivál helyszínére, Sziksósfürdőre.

(Fotó: Rafai Gábor)

A kamionos felvonulás útvonala

Dorozsmai úti régi kamionos parkoló–Izabella híd–Rókusi körút–Makkosházi körút–Budapesti körút–Kereszttöltés utca–Etelka sor–Felső-Tisza part–Tisza Lajos körút–Kossuth Lajos sugárút–Dorozsmai út–Sziksósfürdő.

A szervezők az idén is számtalan programmal készültek: szombaton délelőtt a Sziksósfürdő területén kamionos terepügyességi verseny nyitja a napot, majd gyerekeknek vetélkedőket hirdetnek, de a felnőttek sem maradnak játékos erőpróba nélkül, ők sörivóversenyben, szkander-párbajban mérhetik össze ügyességüket, erejüket. De lesz kötélhúzó bajnokság, kamionhúzó, gumiborító, valamint kamion szépségverseny és számtalan vizes vetélkedő is.

Természetesen a zene sem maradhat el a fesztiválról: szombaton este lesz BlackriderS  country, majd a Kerozin együttes csap a húrok közé, az estét pedig disco és tűzijáték zárja.

Vasárnap délután a Huszár Mátyás rakparton rendezik a fesztivál leglátványosabb eseményét, a kamionos gyorsulási versenyt.

A korábbi évek tapasztalatai alapján a siker nem feltétlenül az akár hatszáz lóerőnél is erősebb, betonszaggató gépek teljesítményén múlik, sokat számít a sofőrök rutinja és ügyessége is.

Nyitóképünk archív fotó, egy korábbi kamionos találkozón készült.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felvonulás Kamionos Country Találkozó verseny rakpart