Hirdetés
Szegeden 2019. július 16. 07:28

A homlokzat már egészen csinos: itt tart most a Belvárosi Mozi felújítása

Képriport
Mutatunk több mint egy tucat képet, hogy fest most az ikonikus épület kívülről és belülről.

Aki gyakran jár a belvárosnak azon a részén, talán megszokta már, hogy jó ideje háló és állványok borították a Belvárosi Mozi szinte teljes épületét.

Ez mostanra megszűnt, a mozi homlokzata szabaddá vált, jól látható a kívülről eddig elvégzett munka.

Kollégánk hétfőn viszont megnézhette a mozi épületét belülről is, ahol láthatóan javában zajlik a munka, amiből azért jócskán van még hátra. A legdurvábban még mindig Zsigmond Vilmosról elnevezett nagyterem van szétszedve, ezzel szemben például az aula egyelőre szinte teljesen a régi.

A képek a fenti fotóra kattintva nézhetők meg.

A patinás filmszínház nem mindennapi 100. születésnapi ajándékot kap: több mint 830 millió forintból a pincétől a padlásig teljesen megújul.

Az idén döntően európai uniós forrásból felújítják a város Oscar-díjas szülöttéről elnevezett Zsigmond Vilmos teremet, ahol kicserélik a mozivásznat, a hangrendszert és a székeket, megújul a több mint ötszáz nézőt befogadó terem faburkolata, akadálymentesítenek, és átjárhatóvá teszik az épület összes terét.

A tervek szerint interaktív mozis kiállító- és játszóteret is kialakítanak, de VR-mozizhatunk is majd az épület különböző pontjain. Korszerűsítik a fűtési, a szellőző- és a világítási rendszert is, és kicserélik a nyílászárókat is.

A mozi felújításáról egyébként korábban már többször is írtunk, ha ezekre kíváncsi, ide kattintson, az épülethez és az intézményhez írt szerelmi vallomásunkat pedig itt találja.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belvárosi Mozi felújítás mozi