Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. július 15. 19:09 Forrás: MTI

Hétezer hektáron irtották a szúnyogot hétfőn Szegeden

Ezen a héten több mint 100 ezer hektáron folytatódik a szúnyogirtás, az ország 418 településén, köztük Szegeden, valamint négy Budapesti kerületben – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Hirdetés

A katasztrófavédelem honlapja szerint hétfőn Szegeden összesen 7000 hektáron irtják a szúnyogokat, ebből 6000 hektár légi, 1000 hektár földi kémiai gyérítés. 

A következő időszakban Békés és Zala megyében, a Dunakanyarnál, Szekszárd térségében, a Dráva és az Ipoly mentén lesz intenzív gyérítés. Továbbá számos olyan – Pest, Fejér, Baranya és Somogy megyei - településen is csökkentik a vérszívók számát, amelyeken korábban nem volt szükség beavatkozásra.

A program indulása óta 1343 településen zajlott a katasztrófavédelem által irányított szúnyoggyérítés, eddig összesen 611 ezer hektárnyi területet kezeltek a szakemberek.

Az elmúlt hetekben minden eddiginél intenzívebb védekezés zajlott és számos olyan területen volt beavatkozás, ahol a korábbi években nem volt jelentős szúnyogártalom.

Ennek során a múlt héten Budapesten és 396 település belterületén, összesen 123 ezer hektáron léptek fel a szakemberek a vérszívók ellen. A Duna mentén további kezeléseket végeztek a Szigetközben, Dunaújváros, Baja és Mohács térségében. Folytatódott a gyérítés Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében, valamint a csornai régióban, Székesfehérváron, Sopronban és a környező településeken, illetve a Tisza-tónál és a Balatonnál.

Az érintett települések értesítést kapnak a kivitelezés pontos időpontjáról és módjáról, valamint a katasztrófavédelem honlapján is nyomon lehet követni, hogy mikor és hol lehet számítani szúnyogirtásra.

Korábban többször is beszámoltunk arról, hogy Szegeden igencsak akadozott az állami szúnyogirtás, épp a legnagyobb invázió idején. Akkor az önkormányzat saját forrásból, mintegy 40 millió forintot költött gyérítésre. A nagy, állami szúnyogirtást június 20-án rendelte el a kormány.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: invázió Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szúnyog szúnyogirtás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés