Hirdetés
Szegeden 2019. július 12. 17:01

Külföldi munkások ellen tiltakozik a szegedi Jobbik

A szegedi Jobbik szerint a szegedi milliárdos, Nemesi Pál cégbirodalma is hasonló gyakorlatot folytathatott és talán folytat is – ugyanis, előszeretettel alkalmaz nem magyarországi munkaerőt a közpénzekből megvalósuló beruházásainál.

Hirdetés
Hirdetés

Főként Ukrajnából, és más volt szovjet tagköztársaságokból érkező munkavállalókat alkalmaznak a fideszes oligarcha cégek, mivel a migráns munkások a magyar munkások fizetésének a töredékért dolgoznak

– állítja a Jobbik szegedi elnöke. Tóth Péter szerint a külföldi munkaerő foglalkoztatása az Orbán-rezsim meghatározó gazdaság politikájává vált. 

„Szeged milliárdos »fura« uraként megjelenő Nemesi Pál cégbirodalma is hasonló gyakorlatot folytathatott és talán folytat is – ugyanis, előszeretettel alkalmaz nem magyarországi munkaerőt a közpénzekből megvalósuló beruházásainál” 

– írja közleményben a politikus.

Tóth Péter arra is emlékezteti – ahogyan fogalmaz – az ország „fideszes milliárdos oligarcháit Mészáros Lőrincztől Nemesi Pálig”, hogy a középkori magyar nemesség is előszeretettel alkalmazta a román vendégmunkásokat Erdély területén, aminek súlyos következményeként a 18-19. századra a románok többségbe kerültek az akkori magyar nemesség kapzsiságának köszönhetően.

Azt is írja: a Jobbik Szegedi Szervezete értékelvű, paternalista konzervatív pártként Orbán Viktor külföldi vendégmunkásokat foglalkoztató milliárdos „független” polgármesterjelöltjével szemben Botka Lászlót az összefogás polgármesterjelöltjét támogatja.

Tóth Péter szerint ugyanis „Szeged 17 éve regnáló polgármestere elkötelezett a magyar munkavállalók helyben történő foglalkoztatásában és Magyarországon elsőként, Botka László javaslatára a közgyűlés ellenzéki pártjainak többsége utasította el a rabszolgatörvény bevezetését, amit Szeged Megyei Jogú Város nem alkalmaz a saját cégeinek vonatkozásában”.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bevándorlás Botka László Fidesz Jobbik migráció Nemesi Pál Tóth Péter vendégmunkás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés