Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2019. július 12. 10:50 Forrás: police.hu

Megnövekedett forgalomra lehet számítani a határátkelőhelyeken, a hétvégén

A horvát és a görög tengerparton már tart a nyári üdülési szezon, ami Magyarország határátkelőhelyein a kilépő irányban, elsősorban a személyautók, illetve a buszok forgalmában idézhet elő várakozást. Emellett a legtöbb európai országban befejeződött a tanév és kezdődött a nyári szünet, valamint a szabadságolási időszak, ami további forgalomnövekedést okoz.

Hirdetés

Röszke autópálya határátkelőhelyen péntektől vasárnapig a kilépő és belépő irányban a buszok, valamint a személygépjárművek tekintetében 60-120 perces várakozásra alakulhat ki. 

A tehergépjárművek esetében akár 30-180 perc várakozás is lehet számítania ki- és belépő irányban szombaton estig, és a jövő héten hétfőtől csütörtökig.

Tiszasziget, Ásotthalom és Röszke közúti határátkelőhelyeken péntektől vasárnapig 30-60 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban.

Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen mindkét irányban 60-120 perces várakozásra lehet számítani a tehergépjárművek tekintetében. A személyforgalomban pénteken és szombaton mindkét irányban 30-120 perces, vasárnap belépő irányban 60 perces várakozással lehet számolni a hétvégén. Buszforgalom esetében a hétvégén a belépő és kilépő irányban is 30-120 perc várakozás alakulhat ki.

Nagylak közúti határátkelőhelyen a személygépjárművek esetén 15-60 perc várakozás is kialakulhat mindkét irányban, míg a tehergépjárművek esetén – elsősorban kilépő irányban – 30-60 perces várakozás is előfordulhat.

Kiszombor közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban a hétvégén esetenként délelőtt és kora délután 30-60 perc várakozással lehet számolni be- és kilépő irányban.

A hétvégén szombat 15 óra és vasárnap 22 óra között kamionstop lesz. Emiatt pénteken és szombaton, valamint hétfő hajnaltól erőteljes tehergépjármű forgalommal kell számítani.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről itt, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: határátkelő torlódás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés