Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Több mint ötmillió forintos büntetést fizethet a MOL-Pick Szeged és játékosai
Ziccer 2019. július 11. 13:46

Több mint ötmillió forintos büntetést fizethet a MOL-Pick Szeged és játékosai

Összesen 16 ezer euróra büntette a Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a MOL-Pick Szeged öt tagját és magát a klubot is a Vardar Skopje elleni meccs végi balhé miatt.
Hirdetés

Az EH helybenhagyta az eredeti büntetéseket, így Dean Bombac 3000, Matej Gaber, Jorge Maqueda, Djordje Ignjatovics és Marko Krivokapics 2-2000, a klub pedig 5000 eurós büntetést fizet.

A MOL-Pick Szeged fellebbezett az első döntést követően, most pedig 21 napja van arra, hogy az EHF választott bíróságához forduljon.

Mint arról május 24-én beszámoltunk, a fegyelmi testület megállapította, hogy a vendég Vardar brazil beállósa, a nyáron Veszprémbe igazoló Rogério Ferreira Moraes súlyos szabálytalanságot követett el, amiért a játékvezetők azonnal kizártak. A házigazda Szeged két játékosa, Dean Bombac és Matej Gaber ezt követően verbálisan és fizikailag is provokálta őt, ekkor a két csapat szinte összes kézilabdázója, illetve a szakmai stábok tagjai a pályára tódultak, de kimondottan erőszakos cselekmény nem történt.

A csapat viselkedéséért a Vardar 8000 eurós bírságot kapott, súlyosbító körülménynek tekintették, hogy a szezon során már előfordult hasonló eset a macedónokkal.

(Borítókép: A Szeged és a Szkopje játékosai dulakodnak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott mérkőzésen a szegedi sportcsarnokban május 5-én. Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: büntetés MOL-Pick Szeged Vardar Szkopje verekedés férfi kézilabda kézilabda