Hirdetés
Szegeden 2019. július 11. 09:24

Sörbarátoké és utcazenészeké lesz hétvégén az egész belváros

Szereti a sört? És a jó zenét? Akkor most jó hétvégéje lesz. Péntektől vasárnap estig kézműves sörfőzdék és utcazenészek mutatkoznak be a belvárosban. Az ötödik Nemzetközi Söröm Fesztiválhoz az idén százharminc muzsikus is csatlakozik.

Hirdetés

Július 12. és 14. között, péntektől vasárnap estig az idén már ötödik alkalommal rendezik meg a kézműves sörök fesztiválját a Dugonics téren.

A szervezők olyan italkülönlegességeket szeretnének kóstoltatni a fesztiválra kilátogatókkal, amelyeket csak nagyon ritkán találhatnak meg a boltok polcain vagy a vendéglátóhelyeken.

Felkutatták az ország számos kis- és nagy sörfőzdéjét, hogy megmutassák, a sztereotípiák ellenére a magyarok nemcsak borokat, hanem kiváló söröket is tudnak készíteni.

Mindhárom napon a tematikához megfelelően igyekeznek majd bemutatni a sörkultúrát is.

Pénteken a Hawairól elnevezett napon az egzotikus ízek világába kalauzolják el a fesztiválozókat: ananász-lime, banán, kiwi, citrom és mangó söröket kóstolhatnak azok,a kik kilátogatnak Szeged egyik legszebb terére.

Másnap, a Székely napon a határon túli magyarság gasztronómiai hagyományainak bemutatása mellett zenés és táncos programokkal, kézműves bemutatókkal, remek székely ízekkel és a közkedvelt Csíki sörrel várják a szegedieket.

Vasárnap Görög nappal zárul az idei sörfeszt: lesz táncház, bemutatkoznak az utcazenészek és természetesen a gazdag hagyományokkal bíró ország sörkülönlegességeit is megkóstolhatják a látogatók.

A tavalyi sikere után az idén már másodszor csatlakozik a sörünnephez az Utcazene Fesztivál.

A SzegedArt 2019 keretében péntektől vasárnap estig Szeged belvárosában 12 helyszínen 44 formációban összesen 130 zenész lép fel, közülük a közönség szavazata alapján választják ki a megmérettetés győztesét.

Az utcazene fesztivál az eredményhirdetést követően vasárnap este fél 8-kor a Söröm fesztivál Dugonics téri színpadán gálaműsorral ér véget.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Nemzetközi Söröm Fesztivál programok utcazene fesztivál