Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Mindjárt lejár az SZTE kancellárjának megbízatása, de könnyen lehet, hogy Orbán a választásokig még a székében tartja
Szegeden 2019. július 11. 08:00 Forrás: Szeged Televízió

Mindjárt lejár az SZTE kancellárjának megbízatása, de könnyen lehet, hogy Orbán a választásokig még a székében tartja

A Magyar Narancs szerint a kormányzat nem elégedett Fendler Judit munkájával, az utódlással mégsem fognak sietni, inkább megvárják az októbert. De akkor mi lesz a posztra márciusban kiírt pályázattal?

Hirdetés

Sajtóhírek szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma elhalasztaná a döntést a Szegedi Tudományegyetem kancellári pályázatáról. A posztra március 4-én írta ki a pályázatot a tárca, a jelentkezési határidő március 22-e volt. A Magyar Narancs szerdai cikke szerint a kormányzat nem volt teljesen elégedett a hivatalban lévő kancellár működésével, ezért újítani akart. A legesélyesebb utódnak az építész végzettségű Nagy Sándort, Kistelek polgármesterét tartották, aki városában korábban beszélt is arról, hogy az SZTE-re készül.

Fendler Judit három éves megbízatása július 31-én jár le, addig kellene dönteni a pályázatról. Ám a Magyar Narancs úgy tudja, a döntést politikai okokból elhalasztanák az őszi önkormányzati választásokig, és addig meghagynák posztjában a jelenlegi kancellárt. A lap szerint a minisztérium egy harmadik ember kinevezését tervezi, Nagy Sándor pedig kárpótlásként helyettes államtitkári posztot kapna.

A Szegedi Tudományegyetem vezetése az utóbbi hónapokban azzal is erőterébe került, hogy Rovó László rektor nyíltan támogatásáról biztosította Nemesi Pált, a Fidesz által támogatott, függetlenként induló szegedi polgármesterjelöltet. Akkor az egyetem sok oktatója tiltakozott ez ellen, mert az intézménynek alapító okirata szerint politikailag semlegesen kell működni.

Narancs szerint a Fideszben most inkább megvárnák a választások végkimenetelét, és utána döntenének a Szegedre (és az egyetemre) vezényelt embereik jövőbeli sorsáról.

Fendler Juditot telefonon érte el a Szeged Televízió, aki a cikk rá vonatkozó megállapításait érdekesnek találta, de nem akarta kommentálni.

A városi tévé a kérdéseit elküldte a pályázatot kiíró Emberi Erőforrások Minisztériumának is, főként arra voltak kíváncsiak, mi lesz a márciusban kiírt pályázat sorsa. A tárcától írásban azt közölték, a kancellári kinevezés és annak visszavonása a miniszterelnök hatásköre, a pályázatról további információt az eredmény Magyar Közlönyben való megjelenéséig nem adhatnak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fendler Judit Fidesz kampány kancellár önkormányzati választás Orbán Viktor pályázat Szegedi Tudományegyetem SZTE
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés