Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • A fiatal felnőtt illegális migránsok ingyenes orvosi ellátásáról írt alá törvényt a kaliforniai kormányzó
Túl a városon 2019. július 10. 23:41 Forrás: MTI

A fiatal felnőtt illegális migránsok ingyenes orvosi ellátásáról írt alá törvényt a kaliforniai kormányzó

Ki nem találná, hogy Donald Trumpnak mi a véleménye erről!

Hirdetés

A demokrata párti Gawin Newsom által szerdán alá írt törvény értelmében a 25 éves és annál fiatalabb illegális migránsok is részesülhetnek az állami Medicaid-program biztosította egészségügyi ellátásból.

Kalifornia ezzel az Egyesült Államok első tagállama lett, ami ingyenes orvosi ellátást biztosít az Egyesült Államokban jogtalanul tartózkodó felnőttek számára. A 18 évesnél fiatalabbaknak már korábban is járt a Medicaid, függetlenül attól, hogy legálisan vagy illegálisan élnek-e az országban. 

A Medicaid-program az alacsony jövedelmű, nehéz anyagi körülmények között élő amerikaiak egészségügyi ellátásáról gondoskodik, és mivel állami program, ezért lényegében az adófizetők pénzét használja fel. 

A kaliforniai tisztségviselők mintegy 90 ezer újabb illegális migráns orvosi ellátásával számolnak. Sajtóinformációk szerint ez évente mintegy 98 millió dollárjába kerül Kalifornia államnak. 

Donald Trump elnök a döntést őrültségnek minősítette.

A kormányzó és az állam demokrata párti törvényhozói az egészségügyi ellátásban részesülők körének további bővítését ígérik. A The Washington Times című lap szerdán arról közölt bírósági dokumentumokra hivatkozó riportot, hogy az Egyesült Államok déli határain az emberkereskedők mentőautókat használva próbálják meg becsempészni az illegális migránsokat az ország beljebb fekvő városaiba. A riport konkrétan a texasi Houstont nevezte meg, mint az embercsempészek egyik fő célpontját. A hétvégén az amerikai határőrök lepleztek le egy olyan mentőautót, ami hat illegális migránst szállított.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Donald Trump egészségügy Egyesült Államok Kalifornia migráció migráns támogatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés