Hirdetés
Szegeden 2019. július 10. 12:10

Új közösségi tér épül kis kalózoknak és pihenő időseknek Újszegeden

Képriport
Egy húsz méter hosszú háromárbócos játszóhajó lesz a különlegessége az újszegedi víztorony előtt épülő közösségi térnek. Levendulakertet, sportpályát és az időseknek pihenőparkot is kialakítanak a következő hetekben. A munkaterületet Botka László ma adta át az építőknek.

 – Sorra újítjuk meg a városrészek közösségi tereit – utalt  a helyszínen a polgármester a Klapka és Kolozsvári téri, valamint a dorozsmai sikeres beruházásokra.

Botka László elmondta, a Fő fasori 130 millió forintos beruházást az önkormányzat saját költségvetéséből finanszírozza.

A víztorony előtti téren a következő 120 napban többek között streetball pálya, szabadtéri kondipark és rekreációt segítő pihenő rész létesül. A téren 6 fát ki kell vágni a beruházás részeként, de helyette több mint tízszer annyit, összesen 68 lombos fát, és közel 500 cserjét ültetnek.

Új LED-lámpás világítást is kap a környék, amihez öt kandelábert telepítenek. A tér különlegessége lesz továbbá, hogy öt úgynevezett heverésző dombot is kialakítanak a területen. Lesz rózsa és levendulakert, és automata öntözőrendszerrel is ellátják a területet, valamint 19 új utcabútort is telepítenek a térre.

– Egy 20 méter hosszú 10 méter széles, három 10 méter magas árbóccal feszerelt játszóhajó lesz a közösségi tér igazi szenzációja – monda el Botka László, majd hozzá tette, Szegeden ilyen különleges játszótér eddig még nem épült, az országban is csak néhány hasonló található.

A munkákat már megkezték a Harmath és Társai Kft. szakemberei: 120 napjuk van, hogy be is fejezzék

Joób Márton, a körzet önkormányzati képviselője szerint őszig sok újszegedi álma teljesül. A városrész eddig híján volt egy olyan közösségi parknak, ahol a legkisebbektől az idősekig az egész család egy közös területen megtalálja a pihenésre, a játékra és a sportolásra alakalmas teret.

Ősztől a jól felszerelt játszóhajóban egyszerre 150 kis kalóz töltheti el hasznosan a szabadidejét, miközben a tér másik részében a nagyszülők élvezhetik a pihenést.

– A beruházás első ütemét később két másik is követi majd. A Gregor József Általános Iskola udvarában tornacsarnok épül, a tér körül pedig parkolókat hozunk majd létre – mondta el Joób Márton.

A közösségi tér kialakítását a közbeszerzési eljáráson nyertes Harmath és Társai Kft. végzi, akik a József Attila sugárúti kerékpárutat is határidőre elkészítették, így minden remény megvan arra, hogy legkésőbb 120 nap múlva téravatót lehessen tartani a Fő fasoron.

Kiváncs rá, hogyan fog kinézni a tér? Itt megnézheti a látványterveket!

rag

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: beruházás Botka László fejlesztés játszótér Joób Márton pihenőhely Újszeged