Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. július 10. 11:07

A város 450 szegedi családnak biztosít tűzifát

Több mint 70 sportegyesületet támogat a szegedi önkormányzat valamilyen pályázati forrásból, ugyanakkor külön gondot fordít az utánpótlás nevelésre. A városi közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási, valamint foglalkoztatási, szociális és sportbizottsága is ülésezett szerda reggel.

Hirdetés

Egy, 1+1 szobás könnyített közlekedésű lakás bérleti jogát pályáztatja meg az önkormányzat a Cserzy Mihály utca 7. alatti épületben. Az összkomfortos, földszinti lakás egy rámpa segítségével mozgáskorlátozottak számára is könnyen megközelíthető. Ebben az épületben található még néhány hasonló kialakítású bérlakás, melyeknek jelenleg van bérlőjük.

A foglalkoztatási, szociális és sportbizottság felhívására 24 egyesület nyújtott be utánpótlás-nevelés támogatására pályázatot. Az igényelt összeg megközelítőleg 15 millió forint volt, a rendelkezésre álló keret viszont 10 millió forint. A bizottság végül minden pályázó egyesület számára megítélt valamilyen mértékű támogatást. Elhangzott, hogy más pályázati lehetőségekkel együtt a város több mint 70 sportegyesületnek nyújt pénzügyi segítséget, és mivel összesen 75 millió forint áll rendelkezésre erre a célra, egyre több pénz jut a pályázóknak.

A város a kiemelt sportrendezvényeket is támogatja anyagilag, hiszen fontos cél, hogy minél több sportrendezvényt hozzanak Szegedre az egyesületek. A keretet év közben a felmerülő igényeket figyelembe véve folyamatosan költik el. Ezúttal öt rendezvény számára ítélt meg támogatást a bizottság közel 3 millió forint összköltséggel. A sportrendezvények pénzügyi támogatására azonban továbbra is lehet pályázni, ugyanis az alapban 660 ezer forint még rendelkezésre áll.

Az egyik legfontosabb, egyben legsikeresebb támogatási forma Szegeden a téli tűzifára való pályáztatás. A rászoruló családok közül mintegy 450 kaphat ingyenesen tűzifát, amennyiben pályáznak, és a kiírás feltételeinek megfelelnek.

A rendelkezésre álló összeg közel 23,5 millió forint. A pályázatokat augusztus 5-éig kell benyújtani az önkormányzat Humán Közszolgáltatási Irodájánál igényelhető formanyomtatványon, amelyet innen is le lehet tölteni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság sporttámogatás támogatás tűzifa
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés